Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatný termostat?

Od: vencaa odpovědí: 13 změna:

Dobrý den rád bych se zeptal mám podezření na špatný termostat u auta. Mám VW Golf TDI . Pozoruji, že se auto déle zahřívá,a le to sem přisuzoval teplotám pod nulou. Další v jedu třeba 40km auto se zahřeje na 90°C , ale když bych přitom měl zaplé topení a někde zastavím tak během chvilky teplota klesne a klesá, jakmile vypnu topení pomalu zase roste.

Další věcí je, že když chcípnu auto a zajdu si třeba nakoupit do krámu či podobně stačí třeba 15-20 min tak mi teplota spadne skoro k nule. Podezírám termostat správně? Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vypadá to na termostat.

tothgyomber
hodnocení

0x
Nevidím žádný problém, když teplota jde normálně na 90°C.Kdyz zapnes topení, to odebírá teplo z motoru tak může o pár stupínků spadnout teplota. Kdybys napsal že ti to nechce jít přes 70 a nebo se to přehřívá tak to potom jo. Tohle je běžné mistře.
fik

Aby při topení klesala teplota pod tu při které otvírá termostat není v pořádku,primární okruh motoru vyrobí dost tepla aby to udrželo teplotu při dobré funkci termostatu. Nejspíš zůstává mírně pootevřený

hodnocení

0x

Máš termostat v porádku,taky mě to dělá u dvou aut,když mám zaple topení přeba na 2 nebo 3 stupeň a neřeším to ;)

vencaa
hodnocení

taky bych to osobně viděl na termostat, jelikož minulou " zimu " se auto zahřívalo normálně a ikdyž sem topil klidně na nejvyšší stupeň tak nikdy rafička nepadla pod 90 ° C. Začlo to dělat až od tohohle tejdne doteď v pohodě ikdyž sem si topil :) jen sem chtěl utvrdit v tom, že je fakt termostat KO

gumid

I nová kapalina dělá hodně. Voda má lepší přenos tepla než chladící směs. Kapaliny mají při různém poměru mísení různý odpor přenosu tepla.

Na -30 to bude méně topit než na -10 či s vodou (s vodou je přenos nejvyžší a topí to více).

Tzn.: Pokud to moc houpe rafikou teploměru, tak je klidně možné, že je tam chladící kapalina s nízkým bodem zámrazu (-5)

Ale termostat bych vyměnil určitě. Když nedovírá, tak stačí jet a motor se při vyžších rychlostech dost ochladí a topení taky vezme hodně při venkovních teplotách kolem 0

hodnocení

0x

většinou v háji termostat ale třeba u 1,6 felicie a aut co maj stejnej termostat to může dělat skřín termostatu viz toto:

skoda-club.net/...

seat
hodnocení

0x

Něco vám povím,toto jsem si myslel taky,při nástupu do servisu hlásím špatný termostat,teplota si lítá jak chce,vyměnili termostat,nutno podotknout,že tam v kabině něco dělal s noutbukem-no a když bylo-spraveno,zaplatím a jedu domů,ale co to-teplota stále dole,tak se vrátím a on naběhl s noutbukem a hlásí mi,že -to-dá na diagnostiku no a ta hlásí,že je tepelné čidlo v prdeli,já se ho ptal,proč to nezměřil hned,na to mi neodpověděl,protože ze mě jářku vydoloval 2 500kaček za dobrej termostat,tak proto- pozor-na termostat a jestli máš diagnostiku,tak napřed na ní.

hodnocení

0x

A co takhle nejednodušší diagnistika?nastartuji a kontroluji teplotu na hadici od termostatu na chladič-má být stále studená a pak až otevře termostat velký okruh skokově narůst její teplota!

Jinak já mám termostat a vše ostatní OK a teplota se na 90°C dostane jen v létě při velkých teplotách a dlouhé cestě na min-30km!Běžně ale drží (dle budíku !)jen 75-80°c!.

hodnocení

0x

Ja som mal doteraz tri termostaty (Fabia 1,4).Na prvom a druhom sa ulomilo kotvenie pliešku na ktorý tlačí pružina a tretí mal slabšiu pružinu ktorá otvárala skoro.Zistené pri pokuse na šporáku keď som porovnával s novým.

gumid

na AME 1.4 8v je lepší měnit komplet (víčko s domkem a čidlem za 900 origo)

stejně tak na Feldě 1.3 od roku 97 (polský šmejd nikdy dokonale nesedne a nevydrží).

vencaa
hodnocení

tak mám po výměně termostatu a vše je tak já má bejt :) jen taková poznámka pro lidi co tu psali, že v zimě to je běžný jev, že klesá teplota při puštění topení tak není :D nyní mám termostat nový+ chladící kapalina nová a můžu topit na nejvyšší stupeň jak chci a teplota se ani nehne ;) Auto se i lépe a rychleji zahřeje :)

PS: kdyby někdo měnil termostat kvalitní zančka je Wahler i já dal na radu a po koupi hned otestoval v hrnci s vodou

gumid

Ano, taky mám Wahler a doporučuji. Už s mnou jezdí 3roky a stále good jak novej. Myslel jsem, že ho budu měnit, ale pomohl čistící proplach chlad, soustavy a pak někoolik výplachů destikou + nová kapalina (pro mě G48+destilka).

Topení valí jak vzteklé a teplota neklesá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma termostat felicia

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]