Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia 1.6

Od: tothgyomber odpovědí: 9 změna:
Má někdo tohle auto, jak to jede? Kolik si to bere na sto.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
10 let s nim jezdí otec ja na to auto nedam dopustit jede dobře starosti snim vice méne jen udržba a běžný věci jen počítat stim že baští olej dolejváme něco každejch tisíc km a rezne jako każdá felda
Jezdí se stim mezi 7-8,5l na 100 zaleží na tom kdo a jak stim jede
tothgyomber
hodnocení

To je hodně na to že je to MPi a jen 55kw,no tak mi asi zbývá jít do turbo nafty...

hodnocení

0x

Máme v rodině asi 6 let, lítá to docela dobře, na stovce je to za chvilku, žere tak průměrně kolem sedmi, záleží samozřejmě na stylu jízdy, dlouhodobá vychází na cca 7,5l... no a ještě si to na 100 km vezme klidně 1 deci oleje, to už je takové méně příjemné.

fik
hodnocení

0x

Jak už bylo psáno,tenhle motor je olejnička,vyjetější kusy mohou klidně žrát litr na 1000km i více. Dynamika na lehkou feldu docela dobrá,ale zase zázrak to taky není,má jen 55kw a když budeš mít naloženýho kombíka ta dynamika půjde rychle dolu,felda prostě není auto na nějaký závody se žádným motorem který má,nemůžeš počítat že je to koráb se kterým budeš lítat po dálnici bez problému 200km/h. Spotřeba 7,5-8 litru.

Pokud feldu tak nevybírej podle motoru,protože ty motory jedou s méně výraznými rozdíly hodně podobně,ale vybírej podle stavu a jak je na tom s korozí

bruno*
hodnocení

0x

Ty motory ve feldě jsou ještě ze starší generace, kdy ještě nebyly známy tak odolné materiály válců jako dnes. Proto jsou po 100 tis. km opotřebované, žerou olej a mají vysokou spotřebu. Dnešní motory mají několikanásobnou životnost. Proto bych do feldy nikdy nešel. Navíc jim reznou páté dveře.

Mame 175000km olej do pulitru na 1500km spotřeba taky dle mě normální myslim že ještě lecos odjede ja bych se toho auta vubec nebal určitě to bude lepší než tdi o kterym nikdo nevý kolik a jak odlítalo ona spotřeba sice supr tam se ušetří ale ty ušetřený peníze nastrkáš do oprav
vernon
To je ale blábol. Je to přesně naopak, dnes motory nic nevydrží, motor 1.3MPI u feldy dal v pohodě a v dobrém stavu 300 000 Km.
fik

Hele,jako vtip dobrý ale jinak,my máme na firemním favoritu pick-up najeto 890 tis km s původním motorem,řeč je teda o 1,3 škodováckým,ten má nesrovnatelně vyšší výdrž než ta koncernová 1,6.

Dnešní motory už se právě začínají kvůli emisím těžce šidit,jsou na hranici svých možností když oturbená 1,2 dává třeba 150kw. Nebo třeba ty přeskakující rozvody u některých motrů,řetízky jak na dětský kolečko

ovczaak*
hodnocení

0x

mám ji jako pracovní auto,kupoval jsem ji na rok,už je se mnou čtyři roky...jen základní údržba,žere olej,vodu,jezdím kolem dvou korun za kilák,po prázdnu je celkem živá,když mám na korbě devět metráků,je lenoch *smich*,za ty prachy jsem s ní spokojený.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]