Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Led žárovky do obrysových světel

Od: tesnost* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, chci se zeptat, jestli je dobrý nápad vyměnit u předních obrysových (parkovacích) světel obyčejnou žárovku za LED žárovku, jsou tam žárovky w5w patice T10. Myslíte, že bych měl řešit homologaci těch žárovek? Chtěl bych tam dát něco podobného: zbozi.cz/... Ps: Mám na autě denní svícení a v servisu mi řekli, že by ty obrysové žárovky tam neměli být vůbec, když mám to denní svícení, ale mám je tam stejně, snad to nebude velký průser. Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zastaví vás PČR, můžou vás poslat na STK pro kontrolu vozu, kde vám seberou technickou.

doplněno 10.12.15 07:33:

Oni v servisu naťukli hřebíček - když máte denní svícení a s tím puštěné parkovačky, je to magnet na policajty - denní svícení nesmí být puštěnou současně...

hodnocení

0x
Nepovolené osvětlení vozu první aktivní policista a zbytečný problémy dej tam celosklo od kvalitního výrobce a máš klid

dusger*
hodnocení

0x

Co píšou kolegové je sice pravda, ale pokud je svit těch žárovek podobný a výrazně se neodlišuje od klasických, ptám se, jaká je pravděpodobnost, že někdo bude řešit žárovky v parkovačkách. Já myslím, že riziko jejich použití asi nebude příliš velké a možná stojí za to ho podstoupit.

takjan*

Policajt nebude řešit parkovačky, pokud nebudou modré, červené ap. Ale nějak nevidím žádný efekt za tolik peněz.

buss
hodnocení

0x

Otázka zní jinak, je zakázáno používat LED žárovky?

jenda2*

Jak bylo zmíněno: pokud mají E, tak jsou povoleny. Jak výrobci aut používají stále více místo žárovek světelné diody, bude o problém s kontrolou méně. Je to jen otázka času.

tesnost*
hodnocení

Podle mě je důležité jestli ty žárovky mají homologaci. Zatím díky za odpovědi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]