Nejste přihlášen/a.
Dočetla jsem se ,že je dobré po zajetí nového auta zhruba asi kolem 2000 km nechat vyměnit motorový olej .Mám nechat vyměnit ještě nějakou jinou kapalinu.Třeba převodový olej? Děkuji za rady.
Počáteční otěr dílů pořád existuje, tak po 2000 km výměna určitě smysl má i u moderních motorů. Jen motorový olej + filtr. Další výměny ca po 10 - 15 tkm podle motoru a způsobu provozu (jen město zkrátit, jen dlouhé trasy prodloužit). Převod olej bych neřešil, vyměnil bych tak po 100 - 150 tkm, nebo možná bych to nechal až s výměnou spojky..
Nová Corsa má 1.interval stejný jako následující a to je 30tis. Na mě je to mnoho. Budu měnit co 10tis, po první výměně začnu více "točit", teď to ještě šetřím.
Každé auto to má trochu jinak, řiďte se doporučeními v servisní knížce, vyhnete se problémům technickým, záručním i při případném budoucím prodeji.
Výrobce údržbu řeší tak, aby to přežilo záruku a pak se rozsypalo... Spousta doporučení není ideálních a první výměna oleje např. po 30tkm je jedno z nich...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.