Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

TSI 1.4 - výkon turba až od 3500 otáček

Od: hanzzz odpovědí: 2 změna:

Dobrý den všem,

vlastním Octavii 1.4 TSI 90kw. Jednička a dvojka zrychluje konstantně, ale trojka zrychlí razantně až při 3000-3500 otáčkách ( doslova vystřelí - jako by turbo začalo makat až nyní ) Jakmile přeřadím na 4ku, výkon spadne ( při předjíždění nepříjemné )..auto opět zrychlí od cca 3500 otáček. Dočetl jsem se, že stejný motor ale s výkonem od 118kw má tubo i kompresor. Kompresor maká do 3500 otáček a pak sepne turbo..zde bych to tedy chápal, ale já mám 90kw ! a zde kompresor není a dočetl jsme se, že by auto mělo mít od 1500 do 4000 otáček konstantní krouťák kolem 200Nm..a od 5000 maximum.

Má někdo podobné zkušnosti? Mám letět do servisu, nebo je to normální? :( Díky za Vaše rady

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Napíchnut na autogiadnodtik Vaga schyby sa ti ukážu.

danys*
hodnocení

0x

Ted jezdím Octavii 1.4 tsi 110kw a to co popisuješ, jsem nespozoroval, že by dělala.. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]