Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mlžení světla

Od: ozzz odpovědí: 7 změna:

Před nedávnem jsem dostal nápad že si vylestím čočku u světel, světla jsem rozdelal a čočky vyčistil.Jedno světlo jsem měl doma cca 14 dní před nasazením a druhe svetlo jsem nasadil po vyschnutí silikonu (24h to schlo). Jenomze druhe svetlo se mi rosi, utěsněné je dobře, voda tam není. Když jedu, světlo je suche, když zastavím po čase se začne rosit.VByzkoušel jsem mít světlo z oddělanou krytkou, a to se světlo nerosí.Jelikoz mam nahradní krytky, vyvrtal jsem do jedne dirku a svetlo se opet rosi.Jak se tedy zbavit vlhkosti?

Na forech sem se docetl že bud:

a) foukat na sklo horkovzdušnou pistolí z otevrenyma krytkama a po vychladnutí krytky zavrit

b) nechat nastartovany motor, pustit dalkove a nechat zapnute 20 min z otevrenyma krytkama...potom po vychladnutí krytky zavrit.

Jak zpusob by jste doporucili vy? Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Všeobecně se tvrdí, že dálková světla, resp. i tlumená, docela pěkně hřejí a za jízdy je ochlazuje proudící vzduch.
Otázka potom je, zda dvacetiminutové svícení bez chlazení neudělá na plastových částech světlometů nějakou škodu.
Nebyl to na tom fóru nepodařený fór?
Zkus nechat chvíli svítit a kontroluj teplotu rukou...ovšem to se dotýkáš zvenku. Vnitřek mûže ohřátí jinak.
ozzz
hodnocení

Prave proto aby to vetralo jsou otevrene krytky...nevim jestli i kapota..to netusím :/ Dokonce se tam psalo ze mas stat oproti zdi :)

Vyzkousel bych to horkovzduškou...ale cekam jeste na rady jak se toho zbavit jinak. Vytahnou svetlo a dat na topeni nechci :/

hodnocení

0x
Všeobecně se tvrdí, že dálková světla, resp. i tlumená, docela pěkně hřejí a za jízdy je ochlazuje proudící vzduch.
Otázka potom je, zda dvacetiminutové svícení na místě bez chlazení neudělá na plastových částech světlometů nějakou škodu.
Nebyl to na tom fóru nepodařený fór?
Zkus nechat chvíli svítit a kontroluj teplotu rukou...ovšem to se dotýkáš zvenku. Vnitřek se mûže ohřátjinak.
Někdo používá infrazářič.
Ovšem spolehlivě vysuší trouba... i troubovi peněženku.:
ozzz
hodnocení

jezdit z otevrenou krytkou je taky blbost, vyzkousim horkovzdušku, mirne to zahrat a uvidime.ono se to nerosi moc, ale je to videt :( Jinak budu cekat na dalsi rady :)

Hejkale, zkuste, prosím, rozvést myšlenku se svícením na místě, které poškodí světlomet. Upřímně mě to překvapilo, už mnoho let svítím běžnými světly (nepoužívám SPDS) a tudíž jsem už nespočetněkrát stál třeba v koloně a svítil. Přesto k žádnému poškození světel nedosšlo. Co si tedy představujete pod pojmem poškození plastových částí?

rv*
hodnocení

0x

Třeba tam máš tolik vody, že když je světlo zahřáté, tak je všechna odpařená, ale když vychladne, tak část zkondenzuje. Pak by řešení bylo při smontování zajistit, aby vlhkost vzduchu ve světle byla co nejnižší, třeba počkáním na pořádný mráz a zalepením za mrazu.

ozzz
hodnocení

Voda tam neni zadna...to vim na 100% podle me to jde ze silikonu ktery se jeste odparuje...nebo tak neco.-...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]