Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otvirani 5tych dveří

Od: tomek* odpovědí: 11 změna:

Zdravím. Mám dotaz. mám fábku r.v. 2001 combi. Mám mechanické otvirání kufru. Po zatažení za páčku kufr neotevře. Tak jem pošteloval lanko, povolil ho a párkrát to šlo otevřít a pak zase nic. Zámek jsem prostříkal, vše je promazáno. Díky za rady.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kufr, mechanické otvírání, páčka, lanko... hmmm, položím blbý dotaz - jedná se o kufr nebo o kapotu motoru?

doplněno 08.12.15 11:22:

V tom případě zámek dveří je opotřebován a potřebuje buď opravu nebo spíše výměnu. Není to tak drahý, takže bych tu výměnu doporučil skoda-dily.cz/...

doplněno 08.12.15 13:14:

to cukání bych tipnul na špatný benzín - kupte si aditiva do benzínu a zkuste jinou benzínku

doplněno 08.12.15 17:03:

možností je samozřejmě více - neznáme přesnou motorizaci vozu.

tomas11*

no 5té dveře budou asi kufr

doplněno 08.12.15 10:33:

ale zase to lanko no nevím fábku nemám

tomek*
hodnocení

0x
Je to kufr. Byl jsem v kufru a otec tahal za paku u řidiče a lanko kde v poho i ten jazýček co otvírá zámek na dveřích. Jen to pak to několika otevření 5tých dveří nedomackne zámek na 5tych dveri a už to zase nejde. Jestli je to na výměnu zámku na dveřích. Ale zase když to lanko posteluju, tak to párkrát jde. Tak nevím.

tomek*
hodnocení

0x
Zkusim vymenu snad to pomuze. A ještě jeden dotaz. Za studena fabka cuká a při rozjezdech musím přidávat hodně plynu aby mi to nechciplo. Po zahřátí motoru je to ok. Mám vyměněný palivový filtr a svíčky jsou nové. Dával jsem i nový vzduchový filtr a dělá to pořád. Nevíte čím to může být?

tomek*
hodnocení

0x
Benzin beru od globusu agip malo kdy eurobit. A to by dělalo i za tepla. Zkusím vyndat teplotní čidlo jestli to pomůže. Jestli ne, budu asi muset koupit drazsi a kvalitnejsi svíčky.

tomekk
hodnocení

0x
Fabia combi 1.4 mpi 50 kw, r.v. 2001.

k cukání tedy zde - forum.skodahome.cz/...

něco o mechanismu pátých dveří zde skodaoctavia.cz/...

doplněno 11.12.15 18:46:

Není vůz po nehodě? Nebyl náraz do kufru? Možná by to chtělo zastavit se u autoklempíře... Jestli lanko nedře a zámek je nový, už mne nic nenapadá...

hodnocení

0x

blbne nam to na fabce taky.. otázka je jestli není problém v odskokové pružině.. když to zrovna nepujde odemknout tak zkus držet paku a druhy at otvira.. jestli to bude zablokovane tak je chyba v mechanismu

tomek*
hodnocení

0x
Po zakoupení a namontovaní nového zámku stále otvírání zlobí. Nový zámek jsem prostrikl wd40.
A nemáte náhodou tuhou tu otvírací kliku? Že jí prostě ta pružina nedostane do výchozí polohy a pak to zlobí
Ted sem bojoval s podobným problémem na jednom hyundai a nakonec stačilo řádně rozhejbat to otvírací madlo - kliku a bylo vyhráno
tomekk
Lanko i táhlo je v pohodě. Koukal jsem na to. Ono to totiz nedocvakne jazycek na zamku a tudiz to neotevre kufr. Vše je promazano a nikde nic nedrhne. Už jsem z toho zoufalej :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]