Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké rozvody motoru - dražší, nebo levnější?

Od: tomo odpovědí: 7 změna:

Řeším dilema. U svého vozu s motorem 1.9 TDI starého 15 let s nájezdem 200 tisíc km budu měnit rozvodovou sadu (dle výrobce se rozvody mění po 60 tis. km). Mám na výběr z různých variant - dražší (snad kvalitnější), nebo levnější. Netuším, jak dlouho si auto nechám, proto váhám, zda nechat namontovat sadu za celkovou cenu 9500 Kč, nebo sadu za celkovou cenu s prací asi 7000 Kč. Kromě ceny je v sadách rozdíl takový, že dražší sada se má kvalitou rovnat prvovýrobě, tedy originálním dílům. Co byste volili vy?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

dejte sem konkrétní model vozidla, třeba se dá koupit "originální"sada za 3. 000,- Kč...

co , konkrétně, myslíte prvovýrobou? dražší je od koho? levnější je od koho?

doplněno 07.12.15 12:46:

podle vás dražší a kvalitnější INA je tady i s vodní pumpou za 3080,-Kč...

autodily-cardo.cz/...

vw bora 1,9 tdi r. v. 2000

hodnocení

0x

Posoudím, jestli to auto budu chtít ještě rok, dva, pět - tj. nájezd 30-250tis km... Podle toho koupím rozvody. Jestli chci mít auto delší dobu, dám mu kvalitní servis, abych měl klid. 15 let staré 1,9TDi je "stará dobrá výroba" - tenkrát méně elektriky a kvalitní motor s možností nájezdu milion km... ale jaký je stav auta celkově? Vyplatí se ještě servisovat?

buss
hodnocení

0x

Já jsem hledal dle výrobce, buď chcete originál, co dodávají i fabrikám, nebo ... Ceny přece najdete na intu, nejsou až tak směrodatné. Já to objednal nakonec z germánie.

hodnocení

0x

do 5000kč se musíš vejít i s vodní pumpou ber značku -gates,ina,skf,bosch

tomo
hodnocení

Právě ta INA by měla být dražší a srovnatelná s prvovýrobou. Gates je levnější, ale netuším, jak je na tom s kvalitou.

doplněno 07.12.15 12:30:

A asi záleží i na značce a typu auta - jde o VW Bora.

mzxy*
hodnocení

0x

já vím že si své auto nechám, kdybych to nevěděl, tak bych auto před výměnou rozvodů prodal a koupil si jiné po rozvodech

Jen hlupák vrazí do auta peníze, aby jej pak se ztrátou prodával

na druhou stranu, nevidím jediný racionální důvod zbavovat se auta s motorem, který je věčný a provozní náklady jsou zanedbatelné..tato auta se dnes už nevyrábí a na trhu je jich čím dál méně...Pokud je auto dobré nechal bych si jej až do úplného konce...

Pak do něj patří kladky značky INA a zesílený řemen, který bude také dražší

hodnocení

0x

kolik to má kw? 60 tis je nějak málo.. běžně jsou 90tis intervaly.. u novějších 120

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]