Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před dvouma rokama mě dělali repas ventilu v neautorizovaném servisu - příznaky byli: za jízdy při zařadění na vyšší rychlostní stupeň, po přidání plynu se auto přidusilo asi na 3-5s a pak se teprve znovu chytlo do tahu.Po již zmíněném servisu to jelo 2 roky. Dnes už mě to bohužel dělá znovu. Chci se zeptat jestli se vůbec tento motor oplatí dávat do pořádné opravy, nebo tato bolest motoru už bude nekonečná. Je to Fabia 1.2 MPI , 40kW , r.2002 , najeto 75000 km. Díky za každou radu.
VŠetko je o tom koľko chcete / musíte investovať.75000km je zúfalo malý nábeh na taký ročník.Asi vás sklamem ale dokážete si pomôcť iba trochu.Treba zmeniť viskozitu oleja a skrátiť intervaly výmen oleja na polovicu.Slabý tlak ventilu sa myslí pravdepodobne to že má problém so sedlom ventilu.Budťe radi že nemusíte absolvovať preskočenú reťaz a výmenu zdvihátok.
Čo by som ja dal za tak malý nábeh kilometrov.Mám tiež 2002 rok,ale tie kilometre...
U těch nejstarších šestiventilových HTPéček je problém s ventily často způsoben pilinami z rozpadajícího se katalyzátoru (viz odkaz na článek, který uvedl první odpovídající). Takže kromě repase hlavy je potřeba vyměnit i ten katalyzátor. Nový neoriginální stojí zhruba 7 tisíc. Je samozřejmě otázkou, jestli to se to u 13 let starého auta vyplatí.
Jenže pokud to nebudete řešit, bude se to pravděpodobně zhoršovat a můžou přijít další problémy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.