Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto cuká při jízdě na plyn

Od: lumir7 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Mám auto pohon benzín a LPG. Při jízdě na plyn auto cuká za jízdy. Když přepnu na benzín auto jede bez problému. Před 6 měsíci jsem byl na repase vstřiku na plyn. Auto má taky vstřikování benzínu. Kde muže být závada? Mám ještě záruku na opravu vstřiku když mám doklad o opravě? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ju*
hodnocení

2x

vyjet benzínovou nádrž, dát lepší benzín 90 či 100 / pokud tedy jezdíte na 95/ a vyjet nádrž s lepším benzínem...to je první pomoc, pokud nepomůže šupky k plynařovi načte historii a zjistí kde je chyba, ale po půl roce bych to pročistil vyjetím kvalitního benzínu,mám dvě auta na lpg / opla, hyundé/ a u obou první pomoc funguje, pokud jste třeba ale nebral špatný - znečištěný nebo ošizený plyn - může to být třeba zasr... filtr plynu...

hodnocení

1x

sklepni odtrh na svíčkách na 0,5

hodnocení

0x

Co svicky?
Motor je pri jizde na plyn citlivejsi nez kdyz jedes na benzin.

Celkovo nastavenie ako také,čistota vzduchového filtra,kvalitný plyn.

hodnocení

0x

Nikde nespomínate najazdené kilometre od posledného servisu,ale aspoň ste zúžili okruh závad na LPG okruh.Natankovanie lepšieho benzínu nemá vôbec vplyv na problém pretože LPG má vlastné vstrekovače.Benzínové vstrekovače sú počas prevádzky na plyn vypnuté.Na mojom "šporáku" sa po 15000km sa mení filter plynnej fázy a po 30000km filter kvapalnej fázy a vstrekovače prežijú cca.120.000km...dúfam lebo toľko uvádza výrobca.Vstrekovače sa neopravujú ale menia.

ju*

no možná by sis to měl přečíst znovu, 120 000 km na výměnu vstřikovačú je asi stejná iluze jako 30.000 km na výměnu oleje, kolik máš najeto na LPG, co máš za systém a co máš za auto, jak to máš dlouho? Možná budeš překvapen, že řídící jednotka LPG na má návaznost na řj auta , řj LPG je schopna kompenzovat výkyvy v kvalitě paliva, spalování atd. / ale pokud se vyskytne problém s LPG který neumí vykompenzovat tak začne blbnout / a rozhodit řídící jednotku vozidla tak že auto jde třeba na 3 válce a řj auta to není schopna vykompenzovat protože zná jen provoz na benzín a nikdo nepředpokládal že vozidlo se přestaví na pohon LPG, který je o něčem jiném - takže závěrem - všechno může souviset se vším, takže pokud nepomůže první pomoc - chce to kvalitního servisáka s diagnostikou. / já STAG4 /

Na oplu mám přes 150.000 a vstřikovače šli po 50.000 do kopru...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]