Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spuštění sahary při startu?

Od: pavol odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, dnes sem byl v servisu na srovnání geo a rovnou sem nechal otestovat klimatizaci a doplnit jí kdyžtak. Po vyzvednutí auta mi bylo řečeno, že klimatizace je doplněna, ale že nejde pustit. Prej by to chtělo nechat jim auto tam dýl aby to zkoukli a zjistili proč. Jedná se o vůz VW Golf 4 s verzí climatronic. Jde oto, že někde sem četl, že u tohoto vozu se kompresor nesepne pokud je teplota po 4°C? Nadruhou stranu na tý dílně snad musí mít teplo vyšší a ještě v létě šla.

Další věc při startu teď v zimě pouští se Vám sahara nebo ne? Já sem přijel a pustil sem klimatizaci počítač hlásil -3°C otevřu kapotu a ani jeden větrák nejel.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Sahara se mi u golfu zapla ihned s klimou (jeden vetrak) chladil tu klimatizaci. A druha sahara jen v lete pri velke teplote v chladici.
Jinak klima se resi nejlepe prave v lete , nebot pod cca 5 stupnu nejde spustit. Muze byt spatne nake cidlo. A to vyzkousis preklemovanim tech cidel na konektoru.

hodnocení

0x

Jen k tomu větráku - pokud jsou dva (některá auta nemají), pak většinou ten druhý spíná jednotka při přehřívání motoru.Tj. když přesáhne teplota 90°

No a klima - jakýkoliv problémek elektroniky... třeba vlhkost ve voze a koroze, studený spoj, zkrat,... zjistí servis.

pavol
hodnocení

Větráky jsou dva jeden velký, který by měl mít prý nějakou tu jednotku dochlazování, pak je ten malý.

Jde oto, že prej to naplnili a zjistili, že klima se nepustí, že by to museli projít atd. Ale někde v příruččce od vozu je, že klimakompresor se nesepne když je teplota okolí pod 4°C. ALe je mi divné, že v dílně by teplota měla bejt větší takže teoreticky by měla pustit ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]