Nejste přihlášen/a.
Zdravím,od 24.11.2015 do dneška jsem neměl povinné ručení na vůz..Jak je to v součastnosti s penále a ČKP,co mě čeká?díky
1x
Žádný penále. Kde není žalobce, není soudce. Rozsudkem ústavního soudu tuším z dubna 2014 bylo rozhodnuto, že nelze postihovat držení vozidla, protože samotné držení NENÍ PROVOZOVÁNÍ.
Povinnost uzavřít smlouvu o pojištění odpovědnosti je spojena s provozováním vozidla, resp. ponecháním vozidla na pozemní komunikaci, nikoli však s pouhým držením vozidla, které provozováno, resp. ponecháno na pozemní komunikaci, není.
Takže pokud vás nikdo nechytl nebo jste nic nezpůsobil, či nebyl zaznamenán nějakým (bonzáckým) záznamovým zařízením, tak buďte v pohodě.
doplněno 03.12.15 22:58:
pokud k tomu chcete více, pak zde
to neni pravda, ozvou se sami, pokuta za "neodevzdani registracnich znacek"je 2500
doplněno 03.12.15 23:12:
tak dobre pane chytry
tuhle pokutu jsem platil 2x, jednou mou chybou a podruhe jsem zapomnel, ze jsem zmenil pojistovnu
nevim jestli to plati i pro jen 10 dni, nicmene mate-li propadnute pov. ruceni, jste povinni odevzdat na urade reg. znacky, pokud tak neucinite, prijde automaticka pokuta od policie.
doplněno 03.12.15 23:49:
Ústavní soud dává České kanceláři pojistitelů právo dovozovat, že pokud je vozidlo zapsané v registru, je také provozováno, a důkazní břemeno o případném opaku ponechává na vlastníkovi: "Ústavní soud si je vědom skutečnosti, že vedlejší účastník nemá možnost zjišťovat, zda bylo či nebylo vozidlo bez pojištění odpovědnosti fakticky použito k jízdě nebo ponecháno na veřejně přístupné pozemní komunikaci, a disponuje pouze informaci podle ust. § 15 odst. 3 zákona o pojištění odpovědnosti. Ústavní soud k tomu uvádí, že již ze samotné skutečnosti, že vozidlo je vedeno v registru, je samozřejmě možno dovozovat, že vozidlo je provozováno (zpravidla tomu tak bude), to nicméně pouze za situace, kdy nebude jeho vlastníkem (provozovatelem) dostatečně prokázán opak."Více na: autorevue.cz/...
to je nesmysl
doplněno 03.12.15 23:21:
a to bylo kdy? pravděpodobně před datem rozsudku ústavního soudu. Dnes můžete mít klidně nepojištěné auto a nikomu do toho nic není a nesmí být. Natož pak Policii je po tom prd. Jak jsem psal DRŽENÍ vozidla NENÍ PROVOZOVÁNÍ vozidla a zákonná pojistka je pojistka Z PROVOZU vozidla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.