Nejste přihlášen/a.
Zdravím,od 24.11.2015 do dneška jsem neměl povinné ručení na vůz..Jak je to v součastnosti s penále a ČKP,co mě čeká?díky
Žádný penále. Kde není žalobce, není soudce. Rozsudkem ústavního soudu tuším z dubna 2014 bylo rozhodnuto, že nelze postihovat držení vozidla, protože samotné držení NENÍ PROVOZOVÁNÍ.
Povinnost uzavřít smlouvu o pojištění odpovědnosti je spojena s provozováním vozidla, resp. ponecháním vozidla na pozemní komunikaci, nikoli však s pouhým držením vozidla, které provozováno, resp. ponecháno na pozemní komunikaci, není.
Takže pokud vás nikdo nechytl nebo jste nic nezpůsobil, či nebyl zaznamenán nějakým (bonzáckým) záznamovým zařízením, tak buďte v pohodě.
pokud k tomu chcete více, pak zde
to neni pravda, ozvou se sami, pokuta za "neodevzdani registracnich znacek"je 2500
tak dobre pane chytry tuhle pokutu jsem platil 2x, jednou mou chybou a podruhe jsem zapomnel, ze jsem zmenil pojistovnu
nevim jestli to plati i pro jen 10 dni, nicmene mate-li propadnute pov. ruceni, jste povinni odevzdat na urade reg. znacky, pokud tak neucinite, prijde automaticka pokuta od policie.
Ústavní soud dává České kanceláři pojistitelů právo dovozovat, že pokud je vozidlo zapsané v registru, je také provozováno, a důkazní břemeno o případném opaku ponechává na vlastníkovi: "Ústavní soud si je vědom skutečnosti, že vedlejší účastník nemá možnost zjišťovat, zda bylo či nebylo vozidlo bez pojištění odpovědnosti fakticky použito k jízdě nebo ponecháno na veřejně přístupné pozemní komunikaci, a disponuje pouze informaci podle ust. § 15 odst. 3 zákona o pojištění odpovědnosti. Ústavní soud k tomu uvádí, že již ze samotné skutečnosti, že vozidlo je vedeno v registru, je samozřejmě možno dovozovat, že vozidlo je provozováno (zpravidla tomu tak bude), to nicméně pouze za situace, kdy nebude jeho vlastníkem (provozovatelem) dostatečně prokázán opak."Více na: autorevue.cz/...
to je nesmysl
a to bylo kdy? pravděpodobně před datem rozsudku ústavního soudu. Dnes můžete mít klidně nepojištěné auto a nikomu do toho nic není a nesmí být. Natož pak Policii je po tom prd. Jak jsem psal DRŽENÍ vozidla NENÍ PROVOZOVÁNÍ vozidla a zákonná pojistka je pojistka Z PROVOZU vozidla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.