Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

10dni jsem neměl pojistku

Od: sandero odpovědí: 12 změna:

Zdravím,od 24.11.2015 do dneška jsem neměl povinné ručení na vůz..Jak je to v součastnosti s penále a ČKP,co mě čeká?díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

2x

Od 15.1.2015 se neděje nic a ČKP nemůže nic vymáhat. Tedy se nic neděje.

asd1
hodnocení

1x

POkud jsi neboural tak nic.

sandero
hodnocení

Nic jo tak to je dobrá zpráva a novinka?Jo a neboural :)

trtr

Zdravím, já bych se teda asi "prásknul" dřív, než nějaký pečlivý pracovník v systému objeví díru a něco bude chtít.

hodnocení

1x

Žádný penále. Kde není žalobce, není soudce. Rozsudkem ústavního soudu tuším z dubna 2014 bylo rozhodnuto, že nelze postihovat držení vozidla, protože samotné držení NENÍ PROVOZOVÁNÍ.

Povinnost uzavřít smlouvu o pojištění odpovědnosti je spojena s provozováním vozidla, resp. ponecháním vozidla na pozemní komunikaci, nikoli však s pouhým držením vozidla, které provozováno, resp. ponecháno na pozemní komunikaci, není.

Takže pokud vás nikdo nechytl nebo jste nic nezpůsobil, či nebyl zaznamenán nějakým (bonzáckým) záznamovým zařízením, tak buďte v pohodě.

doplněno 03.12.15 22:58:

pokud k tomu chcete více, pak zde

usoud.cz/...

joudic*

to neni pravda, ozvou se sami, pokuta za "neodevzdani registracnich znacek"je 2500

doplněno 03.12.15 23:12:

tak dobre pane chytry :) tuhle pokutu jsem platil 2x, jednou mou chybou a podruhe jsem zapomnel, ze jsem zmenil pojistovnu :) nevim jestli to plati i pro jen 10 dni, nicmene mate-li propadnute pov. ruceni, jste povinni odevzdat na urade reg. znacky, pokud tak neucinite, prijde automaticka pokuta od policie.

doplněno 03.12.15 23:49:

Ústavní soud dává České kanceláři pojistitelů právo dovozovat, že pokud je vozidlo zapsané v registru, je také provozováno, a důkazní břemeno o případném opaku ponechává na vlastníkovi: "Ústavní soud si je vědom skutečnosti, že vedlejší účastník nemá možnost zjišťovat, zda bylo či nebylo vozidlo bez pojištění odpovědnosti fakticky použito k jízdě nebo ponecháno na veřejně přístupné pozemní komunikaci, a disponuje pouze informaci podle ust. § 15 odst. 3 zákona o pojištění odpovědnosti. Ústavní soud k tomu uvádí, že již ze samotné skutečnosti, že vozidlo je vedeno v registru, je samozřejmě možno dovozovat, že vozidlo je provozováno (zpravidla tomu tak bude), to nicméně pouze za situace, kdy nebude jeho vlastníkem (provozovatelem) dostatečně prokázán opak."Více na: autorevue.cz/...

to je nesmysl

doplněno 03.12.15 23:21:

a to bylo kdy? pravděpodobně před datem rozsudku ústavního soudu. Dnes můžete mít klidně nepojištěné auto a nikomu do toho nic není a nesmí být. Natož pak Policii je po tom prd. Jak jsem psal DRŽENÍ vozidla NENÍ PROVOZOVÁNÍ vozidla a zákonná pojistka je pojistka Z PROVOZU vozidla.

já bych napsal, že jen některé slova jsou nesmysl, nikoliv celý článek.

roman68*

tak to je velmi důležitá informace ! pro mě :)

samozřejmě je to velký průšvih pokud někdo nepojištěný způsobí nehodu !

hodnocení

1x

Sankce od čkp za nepojištěné období jsou dávno zrušeny.

Pokud jen 10 dnů, ani za neodevzdání značky není sankce.

(nesmí se míchat jablka a hrušky, páč byly dvě sankce, teď je jen jedna, za neodevzdané značky)

roman68*
hodnocení

0x

Zdravím...

no na vesnicích se dějí i jiné věci..třeba se jezdí s odhlášeným autem (bez) značky ..a to nejen po polních cestách pro dřevo :)

a kupodivu..žádné výčitky svědomí tady nikdo nemá !

sandero
hodnocení

Díky všem,myslím,že to bude OK. I kdyby tak těch 10dnů není žádná hrůza a pokud bude nějaka pokuta od kohokoliv tak to nebude zase za cenu,která by mě zrujnovala.Spíše otázkou mě zajímalo co a jak to je v současné době,protožo vím,že dříve s ČKP byla domluva hrozná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]