Ahoj kolegové . Jako spoustu jiných me u Octavie zatuhly sterace. Vyndal jsem cely mechanizmus a zatuhle casti vycistil a promazal. Při rozebirani jsem točil nějakým sroubkem nekde u motoru. Vše jsem složil zpět a vše plne funkční. Ovsem z nějakého důvodu pokud umistim sterac ve spodní poloze tak jak má byt tak při spuštění zajizdi v horní poloze pres plastovou listu skla. I pokud se snazim polohu rozhodit tak aby v dolní poloze byl co nejniz presto se dostane až pres listu na skle. Z nějakého důvodu má nepatrne cca 3-5cm delší pohyb než by mel byt . V poloze dole je to pravá strana raminka u řidiče a v horní poloze horní hrana sterace. Bud najizdi na listu dole nebo na listu nahoře a serizeni není možné. Vyzkoušel jsem všechny možné kombinace prohozeni raminek i tahel a bud to bylo jeste horší nebo stejne. Je možné ze onen šroub reguluje tento pohyb?
pokud nejde dohnat pohyb stěračů na samotných ramenech tak já povolim to krátký táhlo co je chycený přímo na osičce motoru,pak nechám ten motorek cvaknout přes doběhovej kontakt a našteluju si to jak potřebuju
tady fotka jak ty táhla mají být nastavený dá se říci že to krátké táhlo musí být v pozici 14.45
a tady odkaz na fotonávod z opravy : forum.octaviaclub.cz/... bohužel aby se zobrazil musíš být přihlášen
ještě mi napadá pokud si měl venku elektromotorek stěračů oddělen od převodovky motorku mohl sis ho otočit o 180 stupnů a to pak taky nedoženeš
Od spodního těsnění skla má být stěrač vzdálen 2,5 cm (na konci stěrače u řidiče) a 4cm u spolujezdce. Dvojková Oct má skle značku.
pfpetr*
Takze jsem to vyndal a po zjištění se nelze stelovat vůbec nic jsem začínal propadat depresi. Pak me napadlo vzít metr a trosku měřit. Táhla jsou obě stejná ale svete div se tak cepy na které se nasazuji sterace mají mezi sebou rozdíl cca 4mm . Při opravě zatuhnuti jsem je nechtene zamenil po otočení je vše jak má být . Dekuji zucastnenym za snahu pomoct
lordweb24*
Děkuji Vám moc za to, že jste na to přišel, teď jsem se stím také trápil, a narazil jsem na otázku zde na poraďte i s řešením. Takže mě už stírají jak mají
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.