Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střed křižovatky

Od: karelnovy3 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

rád bych se zeptal ohledně křižovatky:

na prvním obrázku modré auto, které odbočuje vlevo, může ke středu jen popojet, ale nemůže si najet víc vlevo, protože protijedoucí auta jedou i rovně, tak bych jim vjel do cesty.

Ale u druhého obrázku fialové auto, které odbočuje vlevo, si může najet vlevo mnohem víc k tomu fialovému kolečku, protože protijedoucí auta můžou v tom pruhu jen doleva, tudíž žádné nemůže rovně, takže nemám koho blokovat a najedu si víc.

Otázka zní, jak vlastně poznám, když budu na křižovatce odbočovat vlevo, jestli ty auta protijedoucí můžou jen doleva, tudíž si najedu více vlevo a nebo můžou rovně i doleva a tudíž si moc najet nemůžu, protože bych jim překážel. Protože když naproti stojí auta, tak ty namalované šipky na silnici vidět nejsou, když na nich auta stojí.

Tak mi jde o to, abych si nenajel někdy doleva a ty naproti budou moci o rovně a bude malér, když bych tam stál...

Moc děkuji za radu, Karel...

Střed křižovatky
Střed křižovatky #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V zásadě není dobrý nápad najíždět si příliš vlevo jako to fialové auto - jednak pokud tu křižovatku neznáš, tak nevíš, jak jsou ty pruhy ve skutečnosti značené, a jednak, i když je pruh značený výhradně pro odbočování vlevo, může ho pro předjíždění v přímém směru použít vozidlo s právem přednostní jízdy (nebo neukázněný řidič - to by byl sice jeho přestupek, ale to, že jsi byl v právu, ti blatník nenarovná).

hodnocení

0x

Karle, čas Vám vyjasní detaily každé křižovatky. Časem poznáte, až kam můžete najet do křížovatky.

Nelze dle obrázku dát přesnou odpověď.

ctenar*
hodnocení

0x

Nepokladej znovu stejnou otazku.

saman47*
hodnocení

0x

Přijedu ke křižovatce, je červená...Naproti stojí auta...První bliká že pojede ze svého pohledu doprava, padne zelená, najedu do křižovatky tak, abych tomu odbočujícímu autu nepřekážel nechám to první auto projet, ale dokud nevidím, směr auta následujícího, může jet rovně, či případně zapomene zapnout blinkr, ale to dnes nic neznamená, protože nastala móda nepoužívat blinkry, nejedu dál, i když na mě kolikrát zezadu nedočkavý řidič troubí. Jednou takový nedočkavec vystoupil, otevřel mi dveře, já vystoupil, on se lekl, já praštil, on zalezl do svého vozu a věřím, že už na křižovatkách netrpělivě netroubí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]