Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měření rychlosti městskou policií

Od: rouzi* odpovědí: 5 změna:

Dobry den můj přítel jezdí u nejmenovane firmy jako řidič kamionu.Dne 30.10.2008 ve 2:12 hod byl vyfocen když vjížděl do obce (max.pov.rychlost 50) 72 km/h rychlostí.Po odečtení tolerance překročil pov.rychlost o 19 km/h.Zajímalo by mě jestli v te době měla městská policie která věc předala městskému uřadu pravomoc k měření rychlosti a jestli neekzistuje nějaká promlčecí lhůta (doporučený dopis s fotogarafiemi dorazil cca po 10 měsících).Dále by mě zajímalo jaký postih hrozí za tento přestupek.Děkuji předem ..

doplněno 16.08.09 21:35:

Děkuji*hej*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

2x

Dobrý den.V tu dobu MP tuto pravomoc měla.Postih může být:2 body a 1500-2500,-Kč ve správním řízení.Nehrozí odebrání řidičáku při opakovném přestupku.(Překročení nejvyšší dovolené rychlosti v obci o méně než 20km/hod)Jinak se můžete podívat na Autoweb -právní poradna.

hodnocení

0x

Snažil bych se protahovat jednání jěště několik týdnů a bude to promlčeno!

A to se vyplatí!

rouzi*
hodnocení

A nevíte teda kolik je ta promlčecí lhůta?

16.08.09 21:27

jeden rok

rouzi*
16.08.09 21:37
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]