Autorádio se zapne někdy až na druhý pokus

Od: Datum: 26.11.15 07:41 odpovědí: 7 změna: 30.11.15 11:33
avatar

Ahoj motoristi,

koupil jsem před časem nové autorádio Blaupunkt do Octavie I. Namontoval podle návodu (nebyl problém, v originále tam instalovali právě BP). No a dlouho jsem se divil, proč se mi daří někdy (nahodile) zapnout rádio až na druhý pokus. Někdy se prostě stalo, že jsem ho zapnul, rozsvítilo se, viděl jsem název stanice a ticho. Když jsem znovu zmáčknul on/off, tak se objevilo MUTE (přitom nic nehrálo). Tak jsem ho musel dýl podržet, ozval se takový divný táhlý pískací zvuk a vyplo se. A pak už to šlo.

No a včera jsem zjistil, čím to asi je. Nejprve totiž musím zapnout světla a pak až rádio a naskočí napoprvé.

Otázka je: to je nějaké opatření proto, aby člověk především zapnul světla? Je to nastavením rádia? Nebo je to zapojením v autě? Setkal jste se s tím někdo?

Mě nikdy nikdo neporadil a teď, když to všem říkám, tak se diví a příjde jim to zajímavé a asi to prý fakt bude proto, aby si člověk hlavně zapnul světla a neuspokojil se tím, že jsem po nastartování "zmáčknul čudlík, OK, a jedu".

Díky za vaše názory a jízdě zdar!


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 26.11.15 14:43
avatar

A když budu chtít na štaflu poslouchat rádio, budu muset u toho svítit? Panečku, to je chytrý ... Myslím, že to je závada autorádia, typnutl bych na svod kondenzátoru v napájení.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.11.15 14:58
avatar

No tak takový názor jsem nečekal *bzum*

Myslím, že jsem problém popsal dost jasně, takže buď jste hodně mimo, nebo si jen děláte srandu a to sem nepatří. Závada to není. Když nastartuji, pak zapnu světla a pak rádio, tak všechno běží jak má. Asi si sedíte na vedení.

Mě jde jen o to, proč to tak je. Kdyby byl problém v jakémsi kondenzátoru v autorádiu, tak se to asi projeví i jinak ne? A pak bych ho šel reklamovat. Ale pokud zapínám ve správném pořadí, pak to prostě funguje. Leda bych to špatně zapojil, o čemž jsem ale psal a je to jeden z dotazů.

Datum: 26.11.15 15:07
avatar

já to vidim na špatně zapojený autorádio vem znova návod a měřák a překontroluj celý zapojení

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.11.15 15:57
avatar

Měřák nemám, ani s ním neumím ... No dalo by se to asi poštelovat, ale já to nechám, jak to je. Aspoň nebudu jezdit se zhasnutými světly.

Datum: 26.11.15 16:19
avatar

já bych to tak nenechával už sem zažil maníka co si takhle zapojoval rádio a když mu pak vyhořela elektrika v autě koukal jak bacil do lékárny

sežen si aspon žárovkovou zkoušečku nebo si jí udělej z autožárovky a to zapojení radši překontroluj nebo sežen někoho kdo ti to zkoukne jistota je jistota *palec*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 30.11.15 11:33
avatar

Tak to asi bude špatně zapojené. Už to zase začalo dělat.

Ale já nevím, kam s tím zajet. Vždyť to se v tom bude někdo hrabat několik hodin a to bych byl bez auta. Kamaráda tady v tom velkoměstě takového nemám ...

Datum: 26.11.15 20:18
avatar

Jsem rád, že si mám na čem sedět a vy jste také spokojený, když zapínáte autorádio světlama. Mít namontované automatické zapínání denního svícení, použije se chytrý telefon případně notebook *zed*


doplněno 26.11.15 20:20:

S měřákem neumím, zato vím, jak se projevuje vadný kondenzátor *smich*

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.