Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod auta složitost

Od: tupec odpovědí: 10 změna:

Zdravím,jedu se zítra podívat na auto a dost možná ho i koupím problém je že současný majitel koupil auto od předchozího majitele jenže podle jeho slov ho ma 3 měsice a v tp je stále předchozí majitel a současný majitel má jen kupní smlouvu a jezdí i na jeho pojistku,mám dvě otázky tvrdí mě že se navzájem znají a stačí že mi pán psaný v tp napiše plnou moc a auto sám bezproblemu přepiši na jakekoli stk a druha otazka je že mě da pojišteni zdarma zdali pojistka bude platit i kddyž už budu psaný v tp já?Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Tupec, divná koupě..

Aby jste mohl vozidlo na sebe převést, musíte mít oba techničáky, platnou zelenou kartu, ověřenou plnou moc od osoby zapsané v techničáku. Evidenční kontrolu na Vaše jméno.

Co uděláte, až vozidlo uhradíte, a nedostanete třeba techničák, že ho pošle až zítra..a spoustu drobností, kterou vedou k tomu, že z výhodné koupě se stane problém, který řešme často zde na poradně, že máte vozidlo, nemáte doklady, a spousta starostí co dále...

doplněno 26.11.15 09:23:

Tupec, na úřad nemusíte mít kupní smlouvu. Už vůbec ne od osoby, co není zapsaná v techničáku.

Slzička se mýlí a šíří nepravdy.

buss
hodnocení

3x

Pane tupec, co to je pojištění zdarma? Vězte, že pojistku může hradit kdokoliv, třeba tetička z ... Pokud se dohodnete, že nechá dojet pojistku na sebe, žádný problém, to asi máte na mysli. Jinak se domluvíte, kdy ji ukončí.
Ano, dá se to tak udělat, že vlastník uvedený v TP dá ověřenou plnou moc a vy si auto zaregistrujete na sebe (nebo půjdete na úřad oba). Pokud ovšem s tím bude ten druhý, který je vlastníkem, zřejmě má kupní smlouvu nebude mít námitky. Nechte si to dát písemně (nebo by mohl PM obdržet on). Na STK se nic nepřepisuje, tam si uděláte EK. Vizte § 8 zákona (56/2001). O pojistce je zákon 168/1999.

doplněno 25.11.15 22:05:

slzička se hrubě mýlí, nic se neruší! Pokud to tvrdí, nechť uvede normu! Pokud není na auto zástava, proč řeč o exekuci? Exekuované auto není tak snadné zjistit. Co když není v soupisu? Pokud to chce zjistit v registru exekucí, zaplatí si to.
A ještě plusové body, joo ty znalosti normy, srandisté.

doplněno 25.11.15 23:28:

slzičko, ne jednou žádám, ocitujte normu. Nebavme se o exekuci, na to se tazatel neptal! Uveďte pojistnou smlouvu, kde je uvedeno, že končí pojištění jak uvádíte, máte-li ji, je to protizákonné. Já mám ve dvou poj. podmínkách odlkaz na zákon. Nějaké pojistné podmínky, které schvaluje ministerstvo, nemohou si určit co chtějí, co je v zákonu je kogentní ustanovení. Nedělejte si z lidí prču.

tupec
hodnocení

Zdravim no právě chci to udělat takle ted jsem mluvil s majitelem on zna majtele v tp auto otestuji spolu zajedeme k němu s majitelem současnym co není v tp sepíšeme kupní smlouvu ta nemusí byt uředně ověřená?a s majitelem v tp sepíšeme plnou moc k přepisu s kterou zajdeme na poštu uředně ověřit a já se všemi doklady malý velký tp kupní smlouva plna moc zajdu dalši den na stk kde auto na evidenčni kontrolu a na uřad kde auto převedou na mě a pojistku si udělám svoji novou na svoje jméno jde to prosím takto udělat?Díky

buss

Prosím, načtěte si ten § 8 a jste doma i napříště a můžete radit. Co o kupní smlouvě tam najdete? Může být per huba a nepředkládá se! Proč nemůžete na úřad oba? Vše v jednom dnu.
Jo, jde to.

Bussi -proč něco udělat nejjednodušeji jak to jde když to jde složitě?Proč koupit auto od přímého majitele když to jde přes ´vícero osob!

Osobně by mne takové auto IHNED přestalo zajímat!Z výhopdné koupě se stane velmi "výhodná koupě"!

buss

? To je přece problém kupce, on se rozhodl..., po tom nám nic není. Má přece OP.

slzicka*
hodnocení

2x

Nooooooo...-(

Pojistká se prodejem automaticky ruší, takže pokud jezdí na pojistku prvního majitele, jezdí bez pojistky. K přepisu potřebuješ majitele auta, nebo ověřenou plnou moc.

Já bych mu peníze do přepisu nedala, je to dost divné a může se stát, že na dopravce ti řeknou, že auto je v exekuci a nepřepíšou ho. Je to dneska docela častý problém:( Doporučuji platit až u přepisu.

doplněno 25.11.15 22:40:

Když má někdo exekuci, tak exekutor hledá jeho majetek a dotazuje se bank a také MM-dopravky, hned jak majetek najde, tak ho "blokuje" takže dopravka auto v exekuci nepřevede, protože má od exekutora v ruce rozhodnutí soudu o exekuci. Funguje to podobně jako u KN.

Pojišťovny mají ve smluvních podmínkách, že pojistka prodejem končí. Musel by ho pojistit znova o pojistníkem by mohl být klidně původní majitel.

layborr*

to slzička - pojistka se prodejem automaticky neruší - zrušení se musí pojištovně nahlásit .

Na dopravce - na MM ti neřeknou že je auto v exekuci jak píše slzza

layborr*
hodnocení

0x

Pokud bude plná moc ověřená , tak ano .

Na STK se auto nepřepisuje , tam jen evidenčka, přepisuje se na Magistrátu města byvalého majitele ,

Pojistka zadarmo?

Uředník na MM bude chtít povinné ručení na vaše jméno ( nezákonně ) .

hodnocení

0x

Pozor na to, aby se nejednalo o auto v polopřevodu, které už nesmí na silnici !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]