Nejste přihlášen/a.
Můžu jet traktorem po silnici č. 145? Soused v hospodě říkal, že nesmím, mohli by mě chytit pulicajti. Ale já nevím, možná kecal, byl dost vožralej. Nevíte jak je to? Poraďte prosím.
Soused má pravdu, s traktorem ( tedy pokud má stk a pojištění), můžete jet p o u z e po silnici č. 140.
první příspěvek, to byl můj úlet, omlouvám se jezdcovi i všem, díky
Ale já potřebuju jet do Pěčnova, tam vede č.145. Nevim jestli mi rozumíte, na rychlé silnice se nesmí pomalým traktorem, je to nějak podle čísel silnic.
Jestli máš povinné ručení a STK tak můžeš ,
Traktory mají ovšem zakázanou jízdu po silnicích první třídy pouze v určité hodiny a zpravidla jen v pátek, o víkendu a o svátcích.
Ani tento omezený zákaz ovšem nedodržují vždy. "Zákaz pro traktory a jiná zvláštní vozidla neplatí v případech takzvané nezbytné zemědělské sezonní přepravy. Právě na tuto se zemědělci zpravidla odvolávají, když se zákazem neřídí,"
A 145 je jaká třída?
Je tam tato značka?
podle google je to dvojka: Seznam silnic II. třídy v Česku
...@sanyo: proč po 140 jo a ne po 145,vysvětli prosimtě,dyť ta tam ani nevede...
podle google eartu tam žádná značka zákaz neni,a je to dvojka...otázkou je,odkud chceš jet...
--- ale traktory tam jezděj,stačí foto?
Traktor na tuto pozemní komunikaci může, pokud splňuje potřebné náležitosti (technická způsobilost, pojištění a pod). Vy, jako řidič nejen traktoru, ale i jiného motorového vozidla NE, protože nesplňujete jednu ze základních podmínek a tou je odborná způsobilost!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.