Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém při studených startech těď v zimě, nažhavým, klidně i dvakrát, ale jak otočím klíčkem, startér jen otočí, na vteřinku přestane a pak teprve točí a nastartuje, mezitím se mi vymaže nastavení hodin v autě atd, jakoby se odpojila baterka. kontakty baterky jsem očistil.
VW Vento 1.9 TD 55kw
Loni jsem měnil žhavící svíčky.
osobně bych šel nejdřív po ukostření kastle a motoru -očistit popřípadě přikostřit motor přímo z mínusu baterie
pak bych šel po plusových přívodech startéru a alternátoru ty oka budou zoxidovaný,schnilý
a ve finále můj tajnej typ je v háji elektrická část spínací skřínky tkzv.oříšek
k odhalení závady na spínačce bych postupoval takto: vzal bych kus drátu napojil na 12V ,otočil bych klíčkem pouze do kontrolek,pak bych našel drát co vede k cívce startéru je fuk jestli v motoru nebo u spínačky záleží na tom kde by byl lepší přístup a za pomoci drátu s 12V skusil start no a pokud by to chytilo normálně bez vypnutí či velkého poklesu napětí měnil bych spínačku
No to je také možné, ale nejdříve bych vyloučil a eliminoval odpory po cestě. Teď jse o to, pokud to nepomůže a zkusí i jinou baterku, jestli je lepší sehnat novou část spínačky, nebo ještě vymontovat spínač startéru a zkusit i ten. Nevím ceny jednotlivých dílů.
P.S.: Obecně začínat od úplné blbosti se vyplatí, protože mnohdy je to závada typu pojistka či právě ukostření (velké odpory na svorkách).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.