Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Startování v zimě

Od: tick4* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, mám problém při studených startech těď v zimě, nažhavým, klidně i dvakrát, ale jak otočím klíčkem, startér jen otočí, na vteřinku přestane a pak teprve točí a nastartuje, mezitím se mi vymaže nastavení hodin v autě atd, jakoby se odpojila baterka. kontakty baterky jsem očistil.
VW Vento 1.9 TD 55kw
Loni jsem měnil žhavící svíčky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak letos ještě vyměň baterii.

albatros498022*
hodnocení

2x

Baterie na konci životnosti, malá ppmoc je na chvíli před startem rozvétit světla, baterie se tak oživí.

gumid

Jak se oživý zátěží?

vernon
To je sranda. Jeden tady plácne blábol, jiný mu za to dá ještě body... :-D

tick4*
hodnocení

děkuji za odpovědi.

prošel bych komplet kostry a silový kabel.. pročistit... muže to byt i horším starterem... baterku si změř zátěžákem a uvidíš...

trtr

Zdravím, a nedělal to ten startér i dřív? Mohou být opálené kontakty v elektromagnetu spouštěče. Startujete doufám s vymáčklou spojkou?

hodnocení

0x

osobně bych šel nejdřív po ukostření kastle a motoru -očistit popřípadě přikostřit motor přímo z mínusu baterie

pak bych šel po plusových přívodech startéru a alternátoru ty oka budou zoxidovaný,schnilý

a ve finále můj tajnej typ ;) je v háji elektrická část spínací skřínky tkzv.oříšek

doplněno 25.11.15 21:10:

k odhalení závady na spínačce bych postupoval takto: vzal bych kus drátu napojil na 12V ,otočil bych klíčkem pouze do kontrolek,pak bych našel drát co vede k cívce startéru je fuk jestli v motoru nebo u spínačky záleží na tom kde by byl lepší přístup a za pomoci drátu s 12V skusil start no a pokud by to chytilo normálně bez vypnutí či velkého poklesu napětí měnil bych spínačku *palec*

trtr

No to je také možné, ale nejdříve bych vyloučil a eliminoval odpory po cestě. Teď jse o to, pokud to nepomůže a zkusí i jinou baterku, jestli je lepší sehnat novou část spínačky, nebo ještě vymontovat spínač startéru a zkusit i ten. Nevím ceny jednotlivých dílů.

P.S.: Obecně začínat od úplné blbosti se vyplatí, protože mnohdy je to závada typu pojistka či právě ukostření (velké odpory na svorkách).

pepa*
hodnocení

0x

Demontujte a rozeberte startér. Proškrábněte drážky komutátoru a lehce přesoustružte. Co lze namazat, namažte dobrou vazelínou.

Pak má smysl mluvit o akumulátoru. Možná se budete divit, jak pak bude točit. Samozřejmá je demontáž kabelů, očištění ploch, namazání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]