Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Policejni hlidka

Od: igoras odpovědí: 10 změna:
Zdravim,mam dotaz i kdyz blbej asi :D,dnes rano jsem jel do prace,cestou jsem potkal hlidku jak zamnou pak vyjizdela z vedlejsi…jeli zamnou az na dalsi krizovatku a dal po ni…cca po 2min se rozsvitily majacky a stop zastavil jsem dal doklady dejchal jsem overovali si udaje … pote dlouho nic a pak ze chtej povinnou vybavu :D bylo pet hodin rano jel jsem klasik 50 vse bylo v poho nechali me ject jen me zajima muze hlidka jen tak zniceho nic me zastavit aniz bych neco udelal?proste jen ze bezna kontrola?pac me jen zarazilo ze chtej v 5rano vybavu :DD

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

1x

A proč by nemohla? Běžné kontroly se dějí každý den.

igoras
hodnocení

No jasne ale ze to bylo az po cca 5min co jeli zamnou :D jinak kontroly schvaluju samozrejme

cechacekvzite
hodnocení

1x
Státní policie to je dle mého třída s kterou jsem neměl žádný problém i když jsem spáchal přestupek, to ti co jim velí vrchní velitel starosta jsou jiná klasa

mzxy*
hodnocení

0x

tak 5 minuit může trvat lustrace auta, může to být naopak, hlídka vs zastaví, veme si doklady, jeden odejde do auta a 5 minut lustruje..volá operačnímu a ten auto lustruje v policejních systémech , podle SPZ

danis
hodnocení

0x

Vy vlastníte řidičský průkaz? Občanský vlastníte také nebo jej máte v úschově? :D

výtka
Upozornění od sys milancukrar 25. 11. 2015 15:13:21
Danis, prosím, jak souvisí Váš dotaz s dotazem tazatele? Píše že jim dal doklady...Děkuji

pepa*
hodnocení

0x

Kontrola platnosti dokladů v systému, prověření totožnosti, možnost celostátně hledané osoby. Když je vše OK, tak přichází na řadu povinná výbava ( kdo pravidelně kontroluje správný počet žárovek ), následuje respirační doba autolékárničky.

hodnocení

0x

Myslím si, že neexistuje uspokojivá jednoznačná odpověď. Za předpokladu "zdravé" společnosti bych to považoval za šikanu, jenomže naše společnost není úplně zdravá. Zlodějíčci, pašování, eskort šlapek a bůh ví co ještě. Takže v současné době je to asi tak trochu nutnost. Nejsem si jistý jak je to dnes, ale kdysi bylo stanoveno, že Policista musel na začátku kontroly jednoznačně oznámit, co bude požadovat. Např. kontrola dokladů od vozidla, kontrola totožnosti a povinné výbavy. Přidávání stylem "a ještě nám ukažte tamto" a když je to v pořádku "ještě toto", takové to hledání nějakého pokutovatelného přestupečku bylo zakázáno.

Samozřejmě, že kontola není nic přijemného, ale pokud se chováte přiměřeně, auto je v obstojném stavu tak si myslím, že Policie často i přimhouří oko.

hodnocení

0x

Ano muze , me takhle brali ve 2rano. A to jsem jel 50tkou a jim se to pry zdalo divne , ze ve 2 rano , nikde nikdo jedu 50 :) samozrejme foukacka a lizatko na drogy :) ale vse OK. Maji na to pravo.

buss
hodnocení

0x

To bych řekl, že ... Jako řidič jistě víte, že v zákonu není že může zastavovat jen když má důvodné podezření, že ... jinak vizte Zastavování vozidel a ještě zákon o PČR o zastavení A prohlídce... Mohou jet za vámi jak je nim libo a kontrolovat, co jim ukládá zákon. Vy to ale nevíte.

nikdo*
hodnocení

0x

Ano, u nás se to bohužel smí. V Kalifornii např. vás policajt nesmí zastavit a kontrolovat bezdůvodně, tady se říká prventivně. Smí Vás zastavit jen v případě, že něco není v pořádku, že jste udělal přestupek. To je ten rozdíl mezi buzerací a prosazováním práva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]