Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadná lambda sonda

Od: jarius* odpovědí: 3 změna:
Ahoj všem,potřeboval bych poradit Poslední dobou se mi zvýšila spotřeba i na dálku cca o 3 litry. Byl jsem to napíchnout a ukázalo to lambda sondu druhá řada sonda dvě, tak jsem se chtěl zeptat jestli můžete poradit jaká to kde je.Poté to taky ukázalo že je špatný signál na jiné lambdě, ale tam říkal že tu není potřeba měnit, že si ten signál po chvilce najde nebo co. A poslední rada jestli je složité ji vyměnit. Trochu zručný jsem Ze servisem tady v okolí je to tak na 14 dní a ani pak nevíte jestli se dostanete na řadu. Okres Chomutov.W163 430 - WDC1631721A191875Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud máš 2 lambády tak první je před KATem a druhá za!Na výfukovém potrubí!Snad u všech je lambda na 22mm klíč,ale třeba na mém jsem sní normálním otevřeným ani nehnul!Nakonec jsem si na aukru koupil spešl nástroj -viz odkaz- aukro.cz/... - a s tím to šlo jako po másle!ani nebylo třeba jak mi tvrdili nahřát!Jen doporučím pkd koupíš náhradu-tak IHNED v obchodě zkontroluj jak se napojuje -zdali je s konektorem a pkd ne ,ať je tam jsou spojky na spojení drátů!Pokud budeš hledat-je to váleček našroubený v potrubí hned za svody (parohy) a poté za Katem a vedou z něj kablíky!

Na mém je za motorem mezi příčkou a docela špatný přístup-sezhora musím ležet na motoru a zespodu přes nápravnici? no nevím-asi gynekologický přístup (Xantie 1,8i16V) za to třeba na P307 1,6i16V je na také na svodech,ale ty jsou před motorem tj mezi chladičem a motorem-krásný přístup sezhora!

doplněno 24.11.15 21:45:

Jo ML-medvídek? tak to je úplně jiná liga i když princip bude stejný!

hodnocení

1x

lambda 1 je ta před katalizátorem

lambda 2 je za katalizátorem

výměna neni složitá ohřát auto jízdou ,vycvaknout konektor od lambdy ,povolit lambdu a dát novou

zadrhel bejvá v tom že je to někdy v tom potrubí tak zarezlí,že je šichta to povolit

jarius*
hodnocení

Ani mě netrklo že jsem nenapsal co za auto to je. ML430 W163

Lambda sondy tam jsou právě 4 stejně jako katalyzátory. Na stopro to budou ty zadní, jen jaká strana :(

Jinak díky za rady budou se hodit :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]