Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
udělal jsem si radost a pořídil jsem si nové autorádio a zesilovač.Po zapojení mi rádio "hvízdá" 2x jsem ho dal klukům co to dělají a nic.Jeden mi dal před rádio dva kondiky jeden na napájení ,druhý na paměť a nic,druhý mi dal nějakou krabičku mezi zesilovač a repráky s tím že pokud to nepomůže tak si to veme zpět a bude pokračovat v opravě a potom mi už nebral ani telefon.Takže mám špatné skušenosti s "mistrama" na autorádia takže bych si to radši opravil sám,pokud to půjde.
Díky Míla
Musíte napsat, jak to hvízdá. Při nastartovaném motoru, po odpojení od zesilovače atd.
slouží ke galvanickému oddělení signálu z autorádia do zesilovače. Lepší autorádia mají filtrační člen v napájení, který odstraňuje vyšší kmitočty způsobené alternátorem a které jsou v palubním napětí auta.
Při nastartovaném motoru(volnoběh) se to neprojevuje nebo to aspoň není slyšet ale při zvyšení otáčet asi 2000 to už jde slyšet dost výrazně.Odrušovací filtry mám jak před rádiem tak i za zesilovačem.Nevím jestli to má nějaký význam ale když jsem tam měl staré rádio i zesilovač tak to nedělalo do té doby kdy jsem potřeboval prostříknout na zesilovači potenciometry a nechtěně jsem si při montáži škrtnul kabelem o kostru zesilovače (žádné pojistky jsem neodpálil) a od té doby se projevovalo hvízdání,nebo si to myslím.Nechci zbytečně rozebírat dveře,odpojovat zesilovač,skoušet rádio na repro bez zesilovače atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.