Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, prosím o radu...mohu koupit do Feliny 1.3 MPI tuto baterku?
Předem díky za dobře míněné rady
Proč by jsi nemohl? můžeš dát takovou jaká se tam vleze,velikostně se tam vleze až 75Ah,možná ještě větší,ale nevidím k tomu důvod,na benzínovou 1,3 stačí s klidem i základní 44Ah
Díky za odpověď...jde mi o to, že auto používám spíš jen na popojížďky do práce a zpět v jednom městě a nechce se mi do felcky kupovat nějakou drahou tzv. značkovou baterii. Ale raději trochu silnější než jen 44Ah.
I ta nejslabší úplně na pohodu stačí,a to ještě já mám v autě celkem výkonné audio. Baterii potřebuješ defakto jen na start nebo když neběží motor,a roztočit ten lehký benzínový motůrek není pro startér žádný problém,dvě otočky a už běží ať je třeba -15,to znamená že nemá žádný vysoký odběr. Daleko důležitější je stav dobíjení,můžeš mít jak chceš silnou baterku,ale pokud ti bude alternátor dávat na plno jen třeba 13,0 V tak je zachvilku vymlácená a bude velmi silně trpět-a tady na to pozor,to feldí alternátory dělají dost často,že postupně se snižuje jejich dobíjecí hodnota a je třeba vyměnit regulátor,doporučoval bych před zimou proměřit obyčejným voltmetrem kolik dává na volnoběh,se zvýšenými otáčkami a se světly
Díky...ono to s tím alternátorem může byt pravda...felinu mám asi půl roku od jednoho pána...nevím, ale jak stará baterka v ní je a dneska mě nechala po druhé ve štychu...auto stojí na druhém konci města, kde pracuju...nenastartovala jsem. Baterka je nabitá cca měsíc a půl a teď v mrazech TOHLE. Takže přemýšlím, že koupím novou baterku...jak jsem už nahoře uvedla. No uvidím...takže takováhle no name baterie stačí?
Ty baterky jsou dneska skoro na stejno,i ta no name minimálně ty dva roky vydrží,ale samozřejmě nějaká osvědčená značka by byla lepší(Varta,akuma,bosch atd..) Sjeď do nějakýho servisu nebo se i poptej po známých,obyčejný voltmetr má hodně lidí doma,nebo stojí pár korun. Zapoj jej na svorky baterie a přeměř to,na volnoběh bez světel musí dávat minimálně 13,9-14,1 při vyších otáčkách taky tak těch 14-14,1 V když zapneš světla tak na volnoběh nesmí spadnout dejme tomu pod 13,6-13,7V,to samý při otáčkách. Když zapneš vše co jde na plno,veškerý osvětlení,ventilátor na 4,vyhřívání zadního skla atd atd tak nesmí jít pod 13 V. Pokud to bude dávat třeba jen něco kolem 13 bez zátěže nebo ještě méně tak to nedostatečně dobíjí,ničí se ti baterie a po pár dnech se stejně vybije a zase zůstaneš někde viset i s novou baterkou-a pozor,kontrolka na tohle nereaguje,ta normálně zhasne ale už to skoro nedobíjí. Oprava je snadná,nový regulátor stojí kolem 200 korun a vyměnit jej zvládne i úplný amatér
Dobrý večer,
opět se ozývám ohledně mojí felcky, baterie maff 55ah namontována, ježděno pár dní, mezitím jsme měřili to napětí...BOHUŽEL bylo fakt nízké...kolem 13V, tento týden vyměněn regulátor...a po té při startování přestala svítit kontrolka dobíjení...prostě nic...ani neblikla...dnes tj. po týdnu přeměřeno napětí...a výsledky katastrofa cca 10.55V...s autem jsem ujela 2km a cestou chcíplo...
Takže je v čudu alternátor, že? Má cenu kupovat novej...stojí zhruba od 2700 - 3600 u Kellyho? Díky předem za rady a porady...
Alternátor se dá opravit,není to nic náročného,jestli přestala svítit kontrolka tak je asi špatně připojený ten nový regulátor,kdo to dělal? pak nemá alternátor co nabudit a prostě nedobíjí
Já myslela, že regulátor je snadný vyměnit, je jen na 2 šroubky a jeden bílý drátek...jinak díky...
..jj..je až nadoraz, auto jsme sice po 2-3 hodinách nastartovali a zaparkovali aspoň před dům, ale co nejřív půjde do opravny, může být v čudu elektrika, protože autorádio je zapojený dost podivně a pán, co mi to auto prodával se zmínil, že radio mu občas dělalo neplechu s baterií. Jinak s autem jezdím od března a až v půlce října mi poprvé selhala baterie...díky za rady
Právě mě mate proč přestala po výměně regulátoru svítit kontrolka. Ta kontrolka funguje jako buzení alternátoru,bez toho se nenabudí do činnosti a i když je úplně v pořádku tak prostě dobíjet nebude,do alternátoru vede ještě jeden zelený drátek,ten je právě na tu kontrolku,zkontroluj jestli jsi jej třeba omylem nevytáhla při demontáži a montáži regulátoru
akumulátor MAFF jsem si kupoval před cca 6ti lety - byla nejlepší levnější baterií, kterou jsem si kdy pořídil - doporučuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.