Nejste přihlášen/a.
Ahoy, jednou jsem parkovala s pujcenym autem na spatném míste. Když jsem se vracela auto bylo odtažené. Dostala jsem pokutu na místě 100 Kč a ještě za odtažení cca 1500 a to že prý dostane majitel vozidla poštou do měsíce. Už je to dávno přes měsíc a pokuta nikde. Mám to nějak řešit? Nemohlo se to třeba ztratit nebo je to opoždění normální? Může se pokuta za neuhrazení navyšovat? Děkuji moc za odpovědi
Není to pokuta ale poplatek za odtažení. Raději běžte a vyžádejte si stanovisko toho, kdo nařídil odtažení s podrobným zdůvodněním. Může se ukázat, že to bylo neodůvodněné a s tím se pak dá něco dělat.
na parkovišti bylo blokove čištěni, odtahli me ASA nejspíš, ale pokutu vyřizovali policisti kterým se také platila 100 a kteří mi sdělovali že pošlou majiteli auta tu druhou částku
Něco tady nehraje. Za parkování při blokovém čištění se již několik let odtahovat nesmí. Pokutovat ano.
§ 19 zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích
(5) Silniční správní úřad je oprávněn rozhodnout o označení místní komunikace nebo průjezdního úseku silnice nebo jejich částí, na kterých je z důvodu veřejného zájmu dočasně zakázáno stání silničních vozidel, příslušnou dopravní značkou podle zvláštního předpisu. 2)Rozhodnutí o označení musí být provedeno nejméně týden před dnem dočasného zákazu stání na příslušné pozemní komunikaci a na řízení silničního správního úřadu se v tomto případě nevztahují obecné předpisy o správním řízení.
(6) V případě neuposlechnutí rozhodnutí silničního správního úřadu podle předchozího odstavce je vlastník místní komunikace nebo průjezdního úseku silnice oprávněn odstranit silniční vozidlo na náklady jeho provozovatele, pokud provozovatel silničního vozidla neprokáže závažné důvody, které mu znemožnily, aby silniční vozidlo odstranil včas sám; v tomto případě hradí náklady spojené s odstraněním silničního vozidla ten, na jehož žádost bylo silničním správním úřadem vydáno rozhodnutí.
Odtah při blokovém čištění je naprosto běžná věc. Navíc, jak jinak mají silnici vyčistit, když na ní stojí auta?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.