Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,měla bych dotaz ohledně pojistné události co se nám stala v rodině...Jela jsem na motorce a manžel za mnou s dcerou v autě.Od mé motorky se odrazil kámen a poničil nám přední sklo. A můj dotaz: Můžem uplaťňovat pojistku i když to je v rodině? Motorku mám registrovanou na sebe u ČPP,manžel má auto na sebe u ČS. Nebo prostě v rodině máme smůlu? Moc děkuju za odpovědi. Lena
na 99.99% smula, je to v podminkach a tusim i v zakone jako vyluka. To by pak delal kazdy.
Já jsem právě v podmínkách ČPP našla tohle: V případě střetu vozidel, která jsou ve vlastnicví téže osoby, se škoda způsobená této osobě hradí pouze tehdy, jestliže jde o různé provozovatelevozidel zúčastněných na vzniku škodné události a jestliže není současně tato osoba provozovatelem vozidla, na němž byla tato škoda způsobena.
Lenka
Je to tzv. "osoba blízká". Z povinného ručení máte smůlu.
Nemáte ale čelní sklo připojištěné?
A kde se to píše o osobě blízké? Právěže h připojištěné nemáme.Manžel uzavíral po telefonu a než tam stačil zajet sklo pojistit (protože ho musí vidět),tak se nám to stalo
a) | škodu, kterou utrpěl řidič vozidla, jehož provozem byla škoda způsobena, |
b) | škodu podle § 6 odst. 2 písm. b) a c), za kterou pojištěný odpovídá svému manželu nebo osobám, které s ním v době vzniku škodné události žily ve společné domácnosti, |
Zákon 168/1999 Sb. §7 odst. 1) písm. b)
Tímto zákonem se pojištění odpovědnosti z provozu vozidla řídí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.