Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závitová vložka svíčky

Od: tothgyomber odpovědí: 4 změna:
Strhnul jsem závit v hlavě. Jakým vrtákem provrtat starý závit a kolikátkou zavitnikem vyrezat závit pro vložku? Bude to sice pevnější ale jak na tom bude těsnost?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jdukolem
hodnocení

1x

Dostaneš hotovou vložku kovonastroje.cz/...

Tak tohle vypadá pevnějš, já kupoval v eshopu brisku redukci na 14 svíčku a ty to maj z nějakýho duralu. Těsní to ale taky.
.

pepa*
hodnocení

0x

Základ je, závit svíčky vždypři montáži lehce namáznout grafitovou vazelínou a utahovat na moment nebo po dotažení rukou dál dotáhnout asi o 1/6 - t.j.o jednu plošku šestihranu. Těsní to normálně a pak to jde hlavně povolit.

Další viz kovonastroje.cz a další.

moto*
hodnocení

0x

Pokud míníte vložku Helicoil pro opravu závitu, musíte mít speciální závitník přímo ke každému závitu, závitníky se dodávají v sadách i s vrtákem. Závity pro svíčky opravuji, sehnal jsem si ale jen závitník a vložky, kolik má průměr vrták dodávaný v sadě přesně nevím, pro svíčkový závit M14x1,25 použiji pro srovnání otvoru vrták 14 mm. Dělám to leta a ještě nikdy se vložka nevytočila a funguje bez problému včetně nejvíce namahaných závodních motorů.

doplněno 02.12.15 13:22:

Přesná míra pro vrták je 14,2 mm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]