Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat, zda je znatelně zvýšit maximální rychlost u PitBike 125?
Napadlo mě, že bych do motoru dal větší ozubené kolečko a na zadní kolo dal tenčí plášť, jelikož ten originál je dosti hrubý, ale nevím, zda by tenčí plášť pomohl v maximální rychlosti. Kola mám 17 (přední) a 14 (zadní).
Ještě jsem chtěl koupit větší trisku do karburátoru, jestli by to pomohlo ve výkonu nebo v max. rychlosti, nebo jestli by to vůbec v něčem pomohlo?
O menší rozetě na zadní kolo neuvažuji, jelikož i ten tah je pro mne důležitý v terénu.
Teď to jezdí +- 70km/h, dalo by se z toho vymáčknout více?
Děkuji.
Kolečko o jeden zub by pomohlo, plášť určitě ne. Dát větší trysku taky nepomůže,to by se musel změnit objem válce třeba přebrusem . K většímu výkonu může pomoci zvýšení koprese snížením hlavy o několik milimetrů / pozor na svíčku/ a používání kvalitnějšího benzinu Jenže pak zase odchází kliková ložiska,která na to nejsou stavěná. Takže asi jen to kolečko, zvýší se rychlost ale sníží se síla - do kopce častěji řadit. Nevím jak dnes, ale dříve existovaly dílničky se skutečnými machry, kteří udělali z padesátky sedmdesátku , ze 125 stotřicítku. Zkus se poptat. K tomu stačí mít honovačku a vědět možnosti pístů a osazení kanálů. Ale není to problém
Snížit hlavu o několik mm znamená rovnou motor vyhodit. Do určité míry to zvedne výkon ale pak už jen jde o likvidaci ojnice. Max. by tak mohlo být snížení o 1mm, žádný zázrak se ale konat nebude. Záleží na tvaru spalovacího prostoru atd.
Honovat několik mm je tedy odvaha. Honování je až závěr, hrubý odběr materiálu se děla soustruhem s přídavkem na honování. Musí být zaručena geometrická přesnost. Dost záleží na stěně válce. Jestliže tam je málo materiálu, těžko by šlo zvětšit vrtání. Což zase nese problém tomu odpovídajícímu pístu se správnou osou pístního čepu od horní strany pístu, tvarem vrchní strany pístu.
Zkrátka je to ale pitomost. Objem dává výkon. Vynaložené úsílí ani zdaleka nepřinese požadovaný efekt.
Ahoj, díky za odpověď.
Ano, jsem si vědom toho, že se mi sníží síla, ale tam, kde bydlím, nejsou v lese zas takové kopce, takže ten výkon ani pořádně nevyužiju, ale zase z toho nechci udělat závodní motorku.
To ozubené kolečko o zub větší by pomohlo jak? Typuji, že max 5km/h?
Pokud tenčí plášť nepomůže v maximální rychlosti, tak určitě pomůže v odpichu ne? (rychleji se to rozjede), ale zase tam nechci dávat zbytečně tenký plášť, pokud to bude k ničemu.
Jsem kutil, mám dílnu ve sklepě a rozebíral, skládal jsem spoustu motorů, ale na snižování hlavy nebo výbrus či něco podobného si opravdu netroufnu. Mám doma ještě jeden motor stejného typu, ale byla by škoda ho zničit, když jsem to nikdy předtím nedělal a zas nemám peníze, abych si zaplatil tu práci, takže to asi padá.
Jiný způsob zvětšení výkonu nejspíše nebude?
Jako palivo používám Natural 95.
Proč to pojede pomaleji? Přeci menší plášť nebude tolik na sílu a tím pádem by to mělo jet rychleji, alespoň u kola to tak je, čím hrubší plášť, tím pomalejší a musí se více šlapat, čím tenčí, tím jede rychleji a šlape se méně.
Jestli myslíte průměr kol, tak s tím se vůbec nehne, pouze bude menší plášť, výškově stejný, pouze nebude tolik hrubý.
Jinak kdybych tam hodil větší kolo, například místo 14" -> 16", mělo by to jet rychleji?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.