Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na kolik hustit pneu?

Od: martina4* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, mam Peugeot 307 2,0 HDI rok 2004,na stitku sloupku dveri je originalni stitek a tam pisou predek 2,5 a zadek 2,5. Kdyz se podivam do knizky k memu autu tak tam je predek 2,3 a zadek 2,4. Cemu mam verit? Jedna se o zimni gumy 195/65 r 15 Continental . Diky Martin

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Já mám na sloupku auta na štítku více hodnot. Jedny pro 2 osoby, druhé pro 5 osob nebo 3 osoby + náklad.
Na přední nápravě vyšší než na zadní.
Dále jiné hodnotných pro \"comfort\" a jiné pro \"economy\"
Takže hustím podle současné pptřeby a situace, na dálkové jízdy raději ekonomické tvrdší gumy, pro běžné pojíždění (a pohodlí spolujezdce) měkčí. A teď i ty zimní gumy jsou měkčí, takže mohu i na vyšší hodnoty. Předepsané.
Někdo doporučuje v zimě menší tlak. Pneumatika je potom širší, lépe sedí.
Když ji přehustím, má menší plochu, může více klouzat

Širší lépe sedí?

asd1

Na krátké vyjetí z bláta nebo z parkoviště je podhuštění dobrá finta, ale na běžnou jízdu nesmysl - vysoká spotřeba, riziko defektu, na pneu se rychle sjedou okraje, v zatáčkách bude plavat.

Na zimu dej 2,5 2,5 - v chladu se pneu jízdou tolik neohřeje - hustí se o 0,1 bar víc než v létě.

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, veřil bych knížce a také je třeba se řídit rozměrem pneu. Pro chladné dny (zima) se doporučuje hustit cca o 0,1 baru více.

hodnocení

0x

Hustěte předek 2,5 bar a zadek při prázdném kufru 2,3 bar a při plném kufru také 2,5 bar.

hodnocení

0x

Hmm .já mám dp na xantii předek 2,3 a předek 2,1 při zatížení nebo dálniční přidat na 2,4 a 2,2.Hustím předek na 2,5 a zadní na 2,3-2,4.Při doporučeném tlaku se mi zdálo že plave a o fous hůře se rozjíždí!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]