Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebuji znát vaše zkušenosti s alternátorem značky VIKA. V roce 2014 se mi pokazil alternátor a já jsem si koupil značku Magneton a otec mě neustále vyčítá a řve na mě že jsem si měl koupit čínský nebo turecký alternátor že ty jsou nejlepší prý proto že jsou nejlevnější. Otec dělá soudního znalce v oboru technický stav a oceňování motorových vozidel. Prý že se za svoji praxi nesetkal že by byly náhradní díly z turecka a z číny nekvalitní. Pokud odporuji že se vysype alternátor z číny za dva roky - nevadí koupím si druhý a můžu ho reklamovat. Ještě pokud oponuji čínskými brzdovými destičkami (
Mám teď VIKA altík v autě. Originál Magneton vydržel cca 130tis km. Odešla dioda, byl už dost projetý rotor a já potřeboval jezdit. Takže jsem zakoupil VIKA.
Regulátor vydržel cca 20tis a KO. Vyměnil jsem ho za polský a altík zase cca 50tis fungoval. Pak se projel rotor. Mezitím jsem si už opravil originál Magneton, takže jsem ho vyměnil.
U VIKA jsem vyměnil sběrný kroužek rotoru za 106Kč, dal nová ložiska za cca 96kč a namontoval zpět do auta. Od té doby jsem už závadu neřešil, jen jsem asi 2x měnil regulátor.
Celkově už VIKA odsloužila cca 300tis km a stále funguje. Ale je mi to až podezřelé, že pořád ještě drží.
Pán je asi evidentně znalec jestli máme všechny znalce takové tak potěš. Přímo s alternátorem zkušenosti nemám,ale tenkrát jsem na feldě dělal vrchní uložení tlumičů,vše jsem koupil originál jenom dorazy už měli jen čínské,taky značky vika. Asi po třech měsících jsem sluchem spozoroval že něco není v pořádku,když se auto víc propérovalo,pokaždý se ozvala rána,tak jsem tlumič rozmontoval-no a jaké bylo překvapení,oba dorazy totálně na sr***. Co se týče brzd tak brácha si nedal říct a dal čínský pakny na zadek,po roce bylo po nich,totálně projetý na kov. Čínské čidlo otevírání kapoty vydrželo 14 dní než navlhlo a alarm řval v garáži několik hodin než si toho někdo všiml
Ale abych jen nepomlouval tak musím vyzvednout čínské rádio sencor,stálo 900 korun,zvuk má velmi ucházející a bez jakéhokoliv problému,musím zaklepat,slouží už téměř 5 roků
Z tohodle usuzuji,že u čínských věcí je to o štěstí a určitě méně bych se bál elektroniky než mechanických dílů třeba jako brzdy nebo alternátory.
Originál magneton slouží na feldě už 410 tis km,dokonce ložiska jsou ještě původní a slyšet nejsou,co se měnilo několikrát tak regulátor,originál vydrží pokaždý tak 90-120 tis km a jednou dioda
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.