Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bouchání v zadních kolech - výměna tlumičů?

Od: commonman* odpovědí: 7 změna:

Zdravím ,

obracím se pro radu. V poslední době se mi při přejíždění nerovnosti vozovky( silnice u nás sou strašné) ozývá ze zadní části bouchání , které se přenáší jakoby do celého auta. Jsou to tlumiče nebo to může být i něco jiného. Obzvláště zadní levá část je hodně hlasitá. Jedná se o peugot 206. Ptal sem se na to v rádoby servise , nicméně tam mi řekli že netečou a klasickej test zahoupání vozidla a prej to je dobrý.

Když si třeba zajedu na stanici STK jsou mi schopní udělat nějakej test že jsou tlumiče potřeba vyměnit?

Děkuji a jsem s pozdravem

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

1x
Pokud ti zadek v zatáčce na nerovnostech neuskakuje stranou, nejsou to tlumiče, spíše vůle.

mzxy*
hodnocení

0x

ano, na STK udělají test a zkrátí vám technickou prohlídku kvůli nebezpečné závadě, na nulu

, tedy sloupnou červenou kontrolní známku

zpět pojedete odtahovkou, a to s evypatí

celá zadní náprava brzy upadne

hodnocení

0x
Tzv. třasadlo můžeš zkusit. Podle stáří auta (min. rok 2006) ti nové tlumiče jistě doporučí,neboť měněnný určitě nebyly.
Napadá mě vůle v podvozku (příp. v silentblocích),ale to by musela být opravdu velká a jistě by to bylo cítit i při běžné jízdě.
sanyo*

common,,, zkontrolujte důsledně podběhy.. Nevím zda 206 má ty plastové, ale např, u fabie a pod. je to běžná věc, že se v některém místě podběh neviditelně utrhne a při jízdě bouchá, klepe.., stačí dodat šroub s podložkou..

pepa*
hodnocení

0x

Tlumiče nebouchají. Mohl by to být výfuk, který při poškozeném zavěšení klepe to kastle.

hodnocení

0x

Jak píší ostatní - jakýkoliv plast či plech - výfuk, podběh, nárazník... někde je to uvolněno a bouchá při nerovnostech. U jiného typu auta jsem už slyšel o "prorezivění kufru" - celé plato kufru uhnilo a spadlo na nápravu *smich*.

Ve finále to bude totální blbost - stačí ulomený držák nárazníku a máte v autě peklo

asd1
hodnocení

0x

Vymačkané silentbloky, uložení tlumiče, stabilizátor + táhla (pokud tam je), výfuk, podběhy. Na STK vám vůle na "houpátku" najdou, testovací stolici na tlumiče často nemají - najdou jen korozi, vůle v zavěšení, stav brzd. Tlumiče otestujou leda zahoupáním, aspoň na stanici u nás..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]