Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace koupeného auta u souseda

Od: henryii* odpovědí: 3 změna:

Zdravím včechny,

18. prosince 2008 jsem koupil od známého auto Clio 1,5 Dci, při koupi mi říkal, že do něj nebudu muset investovat ani korunu, znám jej několik let, tak jsem si myslel, že vše bude ok. Ejhle, začal téct olej, nesvítit mlhovky, špatně starovat, kontrolka nádrže nefunguje, šel jsem tedy za ním s reklamací, na to odpověděl, že vše napraví, chvíli jezdilo v pohodě, pak zase, ta samá pohádka, pak jej dal prý do autorizovaného servisu na diagnostiku, výměna jednoho vstřikovače a pak dalších dvou vstřikovačů, neřekl mi kolik to bude stát, pak na mě vytasil částku 14.000 kč, na to jsem mu řekl, že to platit nebudu. Odpovědí bylo že mi vrátí peníze ale bez oněch 14.000 kč, po následné dohodě jsem mu dal plnou moc na prodej auta, které už stojí přes 3 měsíce v bazaru a akorát ztrácí na hodnotě. Vím, jsem hlupá*, měl jsem po něm chtít peníze hned po zjištení závad, ale v rámci dobrých vztahů, jsem vyčkával, tak dlouho až... Jsem momentálně v zahraničí, za týden přijedu domů a musím to vyřešit. Prosím poraďte.

p.s. auto nebylo přímo od něj, ale zprostředkoval jeho prodej.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

maryfrances*
hodnocení

0x

Dobrý den,

po takové době se bohužel nedomůžete už vůbec ničeho. Zvláště, pokud prodej automobilu zprostředkoval a tudíž nenese žádnou zodpovědnost.

jarda2*
hodnocení

0x

Tak pokud se vymenily 3 vstrikovace + nejake opravy, tak mi ta cena za opravu prijde luxusni, normalne bych to zaplatil a jezdil. Koupe ojetiny je vzdy loterie a zavada vstrikovacu se IMHO neda brat jako skryta zavada, zvlast po pul roce, ale jako bezne opotrebeni, maji z principu omezenou zivotnost.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

prošvihl jste termín, po 8 měsících Vám nedá zapravdu žádný soud, pokud se nijak nedohodnete...Pokud má na uvedené práce fakturu, která odpovídá realitě, zaplaťte a jezděte...cena za 3 vstřikovače + práci v autorizovaném servisu je skutečně luxusní, jak se zmiňuje autor dalšího příspěvku, na mého VW chtějí za jeden vstřikovač 20 tisíc...autorizovaný servis v každém případě vydává příjmový doklad...možná se jedná o další z pohádek vašeho známého...zeptejte se ho na fakturu - dodací list za provedenou opravu...když jí nebude mít, bude Vám snad už konečně vše jasné?

Chtěl jste radu, máte 2 možnosti, dohodnout se a auto si enchat a provozovat, nebo auto prodat...u soudu neuspějete...tak se poučte, pro příště

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]