Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boural jsem

Od: wolf* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, nedávno jsem boural, obočoval jsem vlevo ( měl jsem dát přednost protijedoucím, nic ale nejelo ) a pri srovnání auta téměř za křižovatkou to do mě narvalo auto ( jel jsem už dávno po hlavní) Škodu jsem měl jen já ( celé dveře spolujezdce k.o, druhá strana žadnou škodu neměla. Na místě jsme nic nesepsali a neřešili že to necháme tak. Po týdnu se pán ozval že má škodu někoik tisíc kč a chce jí uhradit. Pán měl udajně svědka nehody kolemjdoucího já jen 2 rodinneé příslušníky. Fotky nehody mám jen já. Hrozí mi něco? nebo jak situaci řešit? Děkuji.

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Wolfi - nehrozí vám v podstatě nic. Záleží teď na vás, jak se zachováte. Domluvili jste se na místě, že je vše ok - tj. vyřešeno domluvou. Nyní je na prokazování poškozeného, že škoda, kterou chce uhradit, vznikla na daném místě po vaší nehodě. Jestli s tím budete souhlasit, nahlásíte pojišťovně nehodu jako pojištěný - viník. Pojišťovna poškozenému uhradí, vám se zvedne pojistné (za nehodu se ztrhne 36měsíců bonusu), případně pokud nemáte dostatečný bonus, dostanete "malus" - negativní měsíce a přirážku na pojistném POV.

Pokud se budete chtít hádat, nahlásíte, že k nehodě došlo, ale poškození nebylo na jeho voze žádné. Můžete požadovat o prošetření, tj. pojišťovna pošle likvidátora i na váš vůz a prohlédne, změří poškození na vašem voze. Porovná je pak s vozem poškozeného a ověří, jestli to mohlo být dle popisu nehody... nebo jestli si někdo vymýšlí a pokouší se o pojistný podvod.

doplněno 18.11.15 14:55:

no a jak tak popisujete další detaily - možná pojišťovna při šetření zjistí, že vlastně poškozeným jste vy, nebo že je spoluúčast obou 50/50 a zaplatí vám to část škody na vašem voze :)

wolf*
hodnocení

Super odpověd! Díky, jako viník se rozhodně necítím, pán nedostane ani korunu. At se klidně soudí.

repkin*
Zajimalo by mne co by rekl pan z pojistovny,kdyby to mel tazatel opravene a na jeho aute by nenasel nic pripadne by tu nehodu nedoznal. Navic se tam mlati ujeti od nehody vs moznost nehlasit nehodu,pokud se domluvi. Myslim si,ze s dobrym pravnikem by pripadny soud mel vyhrat tazatel, v nejhorsim pripade 50/50.
doplněno 19.11.15 08:17:

S tou návykovou látkou je to blbost, stačí říct, že se nedohodli.

hodnocení

1x

No to máte asi smůlu. Sepsání protokolu o nehodě bylo i ve Vašem zájmu. Všechny škody nemusí být vidět na první pohled, nehledě na to, že se na Vás takhle může protistrana hojit i za škody, které jste mu nezpůsobil (třeba mohl druhý den narazit do stromu a po Vás to bude chtít zaplatit).

Jak mám chápat větu "jel jsem už dávno po hlavní"? To, že z vedlejší odbočíte na hlavní Vám žádnou přednost nedává, rozhodující je, po které silnici do křižovatky vjíždíte a podle toho se musíte chovat po celou dobu průjezdu křižovatkou. Znamená to, že jste do křižovatky vjížděl po vedlejší a odbočoval vlevo? V tom případě jste měl dát přednost nejen protijedoucímu, ale v první řadě vozidlu, přijíždějícímu z jakéhokoliv směru po hlavní. Takže jste byl ten poslední, kdo měl projet.

doplněno 18.11.15 17:09:

"...už jsem byl dobrých 7-10 metrů od křižovatky a rána do boku auta".

Ale no tak! To by musel přijet po poli! V tom případě by ovšem přednost neměl *smich*.

wolf*
hodnocení

Já dávál přednost i ten s kterým jsem se střetl. Oba jsme byli na vedlejší a vjížděli na hlavní, ja sice odbočoval vlevo ale v době kdy jsem odbočoval tam žadné auto nebylo, v protisměru, už jsem byl dobrých 7-10 metrů od křižovatky a rána do boku auta, ten člověk mě vůbec neviděl ani nebrzdil.

Nějak to nechápu, vy jste byl 10 metrů od křižovatky a zboku přijelo auto? Odkud? Z pole? Z chodníku?

Rozumím tomu dobře, že jste nedal přednost protijedoucímu z vedlejší nebo zprava jedoucímu na hlavní?

repkin*
hodnocení

0x
Na miste jste se dohodli,dva svedci jsou vice nez jeden,takze neni co resit.
klokan*

Od jaké doby, je svědek jako rodniný příslušník, po právní stránce totéž, jako nezainteresovaná cizí osoba a má stejnou váhu?

repkin*

Svědek je svědek, nikde v trestním řádu se nepíše nic o tom, že rodinný příslušník má menší váhu svědecké výpovědi než kdokoliv jiný, navíc pochybuju, že ten svědek protistrany není jeho kamarád či známý, ten má také menší váhu, než cizí svědek? A i kdyby na to soudce nahlížel jako na "menší váhu", dva jsou stále více než jeden.

asd1
hodnocení

0x

dveře KO = druhá strana škodu na 99% měla taky, jen na první pohled nebyla vidět - nárazník se jen prohne ale poškodí se díly za ním.

Pokud jste viník tak to zatáhněte nebo to sepište a řešte přes pojišťovnu. Sepsat záznam o nehodě je povinnost. Že nehoda byla s váma prokáže, jestli jste viník to záleží na situaci. Nastudujte co znamená "dát přednost", podle situace můžete být viníkem vy, on nebo oba.

Obecně pokud to bylo "je daleko to stihnu" tak jste viník vy (nedal přednost). Pokud "nic nejelo" tak je viník on nebo má spoluúčast (nezastavil před překážkou)

anonym0
hodnocení

0x

Pokud jste se na miste dohodli, ze je to ok a pak nekdo prijde pozdeji, ze si to rozmyslel, je to jeho smula. Reknete mu ze mate zase svoje svedky a ze jestli chce muze se zacit soudit. Ted uz je to jen slovo proti slovu a o tom kdo na to ma vetsi koule.

hodnocení

0x

Stát se to tak jak píšete-volám PČR-museli by přijet vyšetřit sepsat protokoly atd,po ukončení šetření by bylo jasné kdo jste viník a kdo poškozený popř že je tam spoluvina!A zdůvodnění volání k nehodě pod daný limit? Jednoduché -nemůžem se dohodnout nebo dle chování se mi zdál údajný viník ,že požil návykovou látku!

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]