Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení - přihlášení vozidla

Od: annanova odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, prosím o radu, jak postupovat v této situaci. Od soukromé osoby jsme koupili automobil, proběhlo předání peněz, auto jsme si odvezli, máme k němu všechny doklady a podepsanou kupní smlouvu. Když ovšem mělo dojít k přepisu vozidla na dopravním inspektorátu, tak prodávající zmizel ze světa. Auto je tedy stále přihlášeno na původního majitele a nevíme, jak tuto situaci řešit. Předem moc děkuji za odpovědi

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

ale to máte velice jednoduché, napíšete s plnou moc (můžu zaslat) vyplníte ji, dojdete na evidenci, kde je vozidle registrováno, provedete odhlášku na sebe, tzv. polopřevod, dojdete na svoji evidenci a vozidlo na sebe dohlásíte. Ještě musíte samozřejmě pojistit vozidlo, evidenční kontrolu na svoje jméno, zaplatit převod za 800Kč a případnou "ekodaň"

Co víc si přát?

annanova
hodnocení

Evidenční kontrolu již mám. Všechno bylo připraveno na převod, jenom paní, od které jsme auto koupili není k nalezení. Mohu tedy auto odhlásit i bez její přítomnosti? Myslela jsem, že plnou moc k odhlášení auta potřebuji mít podepsánu od osoby, která je uvedena v TP.

Děkuji za pomoc.

ano potřebujete, ale klidně to podepiště za ní. To nikdo nekontroluje. Ale musí být alespoň podobný na kupní smlouvě.

annanova
hodnocení

nerada bych falšovala podpis. Je nějaká jiná možnost, jak auto přihlásit na sebe?

nejdříve majitel musí vozidlo odhlásit. Když není k nalezení, tak ho zastoupíte.

nespokojenyurednik

povinností té paní co zmizela ze světa bylo nahlásit na registru změnu vlastníka, ukládá jí to zákon.Tedy odhlásit auto na Vás.

Vy sama plnou moc podepsat jejím jménem nemůžete, na druhou stranu, úředník nemá mžnospt pravost podpisu ověřit, ne proto, že by byl úplně blbý a neschopný, ale proto, že správní řád nevyžaduje, aby byla na jeden konkrétní úkon plná moc úředně ověřena.

nespokojenyurednik

když se nad tím zamyslíte, je to v podstatě i výhoda, sice do doby než auto na sebe přihlásíte nemlůžete na registru vozidel provést žádnou změnu ani zápis ve vztahu k autu,ale jezdiz an jméno jiného člověka v podastatě mlůžete neomezeně, pokud je auto pojištěné a má platnou technickou kontrolu.NA STK nikoho nezajímá kdo je vlastníkem auta, pokud auto vyhovuje a zaplatíte stanovenou částku, vydají Vám příšlušné protokoly a vylepí samolepku na registrační značku...Když se dopustíte dopravního přestupku, ale policie Vás hned nezastaví a nezkontroluje, při špatném parkování, když nebudete u auta a dá Vám za stěrač lísteček bez botičky, při vysoké rychlosti jen na základě záznamu z kamery, atd.obešle původní majitelku k podání vysvětlení...myslím že dotyčná pak začne stříhat ušima a shánět Vás...

annanova

potom, co jsem si na internetu pročetla nějaké diskuze na podobné téma, tak jsem nabyla dojmu, že v nevýhodě je opravdu spíš původní majitelka, také jsem zatím našla, že lidé řeší spíš opačný problém - jsou v roli toho, kdo auto prodal. Doufám tedy, že v budoucnu nemohu mít ze situace, ve které jsem se ocitla, nějaké problémy.

Kdyby došlo k tomu, že se dopustím dopravního přestupku a policie kontaktuje původní majitelku a ona prokáže kupní smlouvou, že již auto není její, bude policie požadovat zaplacení pokuty od ní nebo ode mne?

pokutu musí a budou požadovat po viníku přestupku, nikoliv po vlastníkovi vozidla. Ať je vlastník právní, nebo evidenční, vždy bude pokutován řidič.

annanova

Dobrý den, prosím ještě o radu, jestli vás napadá nějaká možnost, jak postupovat v případě, že bych v budoucnu chtěla auto prodat nebo jestli si ho již musím navždy nechat. Děkuji

Aničko(?) vždy můžete vozidlo prodat, nebo nerozumím otázce.

annanova
hodnocení

ale auto je stále přihlášeno na bývalou majitelku, protože ho neodhlásila na mě a "zmizela"

to chce podrobněji on-line:

ICQ 55180641

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]