Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ojetý kombík do 90tis

Od: fenix odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

na jaro bych chtěl vyměnit svou starou felicii (rv.1996) za něco novějšího (od rv. 2005). Uvažuji nad benzínovým autem (nájezd kolem 15 000km/rok) s větším kufrem popř. kombi. Další požadavky jsou posilovač řízení, klimatizace, přední okna v elektrice, spolehlivost a nevelké náklady na údržbu. Můj rozpočet je 90 tisíc. Trochu jsem koukal na internetu a padl mi do oka Opel Astra H Caravan 1.6. Jaké jsou vaše názory a jaké jiné auto byste mi popřípadě doporučili?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nutt*
hodnocení

1x
Zdravim,
moje osobní zkušenost s auty které se vejdou do Vašich kritérií je Peugeot 307, 407, Ford focus II, Mazda 6, Citroen C5.
Peugeot 307, 407
-odchází věci na podvozku (tyčky , čepy)
-tvrdší podvozek na naše silnice
- dostupnost v dobré výbavě
- nájezd s naftovým Hdi přes 400.000km a stále šlape krásně
- občas závada která dá zabrat i v autorizovaném servisu
Ford focus II
- během 100.000 km 2x ko turbo (možná jen smůla)
- špatně uchycené ochrané plechy kolem výfuku
- o drobet horší výbava než i Peugeot (ve Vaší ceně)
- pěkně svezení
Mazda 6
- pohodlné svezení
- benzínová 1.4 pekelně líná
- nerezne trochu ale hodně!
- zatím žádná vážná oprava
Citroen C5
- prakticky totožné s Peugeot ale méně hezký a pohodlný interiér
To jsou mé zkušenosti s těmito auty, někdo může mít jiné. Obecně nemohu říci že je jedno zásadně lepší než druhé co se týče poruch a jízdních vlastností ale osobně bych vybíral mezi Peugeot a Ford focus II. Ještě dodám že všechny tyto auta mají měsíční nájezd min 5.000km.
Přeji šťastnou ruku
Hezký den NutT

hodnocení

0x
Vectra , focus , mondeo , oktavia , astra...

joudic*
hodnocení

0x

focus, ...mondea byvaji v trochu horsim stavu, pripadne nejake SUV v benzinu se za to da poridit, ale klasika combi mivaji vetsi kufry

fenix
hodnocení

Děkuji, SUV nepotřebuji, má to většinou malý kufr a na převážně jízdu do města a do práce je to zbytečně velké auto. A co třeba Mazda 6? Do octavky moc jít nechci, protože těch jsou všude mraky a mám kolem sebe i lidi, co jim octavka byl ukradena. Do fabie I nebo II už vůbec nejdu. Za tu cenu jsou Škodovky pořádně očesaná auta.

paw*

Koncernova auta jsou u nas dost predrazena, pac je po nich velka poptavka. Za ty penize kopupite o 2 rokz mladsiho Opla, Forda, Mazdu. Francouzum bych se osobne vyhnul a Italum tez. Takze bud nemec nebo japonec ;)

fenix
18.11.15 08:02
hodnocení

Děkuji.

hodnocení

0x
Určitě měj v hledáčku Focus a Mondeo s atm. motory 1,6 a 1,8 a 2,0litru.
Mazda sice trošku rezne,je méně rozšířená na trhu a má drazší náhr. díly oproti Fordu.
Příp. MeganeIII rok 2008 s atm. motorem 1,6 74kW, ten už by šlo za ty prachy sehnat.

mzxy*
hodnocení

0x

Dacia Logan

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]