Nejste přihlášen/a.
Dobré odpoledne,
už 2dny se snažím demontovat zadní stěrač (i s raménkem!).na fabii 1 a nejde.Různě jsem to promazával WD40,a stále drží.Odšrouboval jsem matku,a pak si myslím,že se má vytáhnout komplet.Přijde mi jako kdyby to raménko bylo přidělaný k tomu závitu,ani se to nehne.Mám obavy abych ho nevytrhl i s tím oknem ) či neporušil to gumové těsnění kolem okna a stěrače.Prosím Vás o radu jak demontovat celé raménko.Děkuji a ohodnotím dobrou odpověd.PS:rada typu vem si na to pilku nebo kladivo -označím za špatnou
stačí dvouramený stahovák ložisek.
nebo čepů
Zajeť někam, kde je nebo si ho kup. Zbytek je destruktivní pro hřídel a uložení motorku stěrače. Při nasazování pořídně namaž tisícihran. Pak ho nebudeš potřebovat a půjde stáhnout rukou.
Možná by to nějaký kutil vyrobil z profilů a závitových tyčí. Stačí zespodu podebrat a opřít o hřídelku a rovnoměrně lisovat k sobě. Stáhne se a pak jde rukou.
já to dělam tak že stim u toho šroubu opatrně lomcuju nahoru a dolů tak dlouho až to povolí
de si pomoci i sikovkama ale na šroub dej matičku at si neorveš závit
nebo jak píše kolega sežen stahovák
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.