Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PitBike 125cc - lepší zvuk

Od: pitbikecz odpovědí: 1 změna:

Zdravím,

vlastním pitbike 125ccm a trápí mě jedna věc a to je zvuk.

Chci se zeptat, jesti se dá nějak upravit motor nebo koncovka výfuku, aby se to přiblížilo zvuku dvoutaktu?

Mám na mysli takový ten krásný krossový zvuk, jelikož ten zvuk pitbika mi příjde, že je takový dunivý, mohutný a jakoby jde málo do otáček a ten 2 taktový zvuk u crossek je takový živý a krásný:

Zvuk mám +- takový

a rád bych se přiblížil nějak alespoň z menší části tomuto zvuku

nebo alespoň, aby to šlo krásně do otáček, jenže tady bude asi problém v tom, že 2takty jsou živější, než 4 takty.. tak jestli to vůbec půjde.

Děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, 4-takt Vám nikdy neudělá zvuk jako 2-takt, je to charakter daného typu motoru. Zvuk crossky, ala vykuchaná plechovka je tedy vyloučen, ale výfuk se obecně poladit dá, ale chce to vědět o čem to je a jak to má fungovat-je to alchimie hodná spousty hodin inženýrské práce a simulací. Možná se zjistí, že daný motor je už maximálně (optimálně) vyladěn a nemá to cenu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]