Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jezdit s TDi po městě za 4?

Od: tothgyomber odpovědí: 10 změna:
Vlastním oktavii I 66kw 1.9 tdi. Když jedu 50 a mám čtyřku tak tocim 1200 otáček, můžu s tím dlouhodobě jezdit?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Mám taky 81kW ale benzínových a běžně jezdím město na 4°otáčky -2000 na 3° točí přes 2500-chce si to ale hlídat,ne studený,a poslouchat ho (,otor pže někdy to může být pro něj trápení) Ale na spotřebu stanovenou výrobcem (městskou) jsem se ještě nedostal-12,6l ! Horší lambda tak za cca9,5 ale půl napůl benál - etanol!

doplněno 17.11.15 10:57:

Jo s etanolem o necelé 2deci větší *smich*

Ale tak ethanol co vím má horší schopnosti hoření ne?

Takže spotřeba nahoru ...

vernon
Ethanol má jiný(menší) směšovací poměr se vzduchem. Proto je jeho spotřeba vyšší.

buss
hodnocení

0x

Si říkám, proč dotaz na 4 litry... Ano, lze tak jezdit.

hodnocení

0x

Pokud jde o konstatní rychlost, netřeba výkon, netřeba prudce zrychlovat, tak v tom nevidím sebemenší problém. Na trojku zrychlím na 50 a pak přeřadím na 4 a držím rychlost.

slzicka*
hodnocení

0x

Také mámme 1,9tdi na trojku to v padesáti řve, jezdím to na čtyřku. Má to najeto už skoro 350tis a pořád to bez problémů jede:)

repkin*
hodnocení

0x

Já mám 81 kw a podle tachometru jezdím 55-60km/h (podle radarů 45-55) a jde to i na pětku, zejména při dobrém rozjezdu, jízdě z kopce či kvalitní silnici bez děr.

doplněno 16.11.15 17:16:

dabel: meziměsto jsem měl za 3,8, bohužel dálnici mám za 5,5 l. Standardní spotřeba meziměsto mám okolo 4,5 l (vše dle palubního počítače). Samozřejmě jinak jezdím na na 3 - 4 rychlostní stupeň. Spíš mi přijde, že do zatáček zbytečně přibržduji, v práci jsem zvyklý brzdit jen v křižovatkách *smich*.

hodnocení

0x

taková spotřeba je dle mě nesmysl já se v městě pohybuju okolo šesti litrů

takový trápení aby to jelo za 4l si nedovedu představit *zed*

doplněno 17.11.15 11:22:

pokud to budeš dlouhodobě podtáčet zanese se ti regulace na turbu a čeká tě ně zrovna levný servis

a jezdit stim jako bez turba je nesmysl auto nejede a je na mrtvici

vernon
Tazatel nepíše nic o spotřebě...
gumid

To je ta logika lidí. Zaseklé lopatky na turbu a hurá do servisu a peníze ušetřené spotřebou jsou fuč. Ovšem jezdit se dá i bez turba, že.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]