Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komisni prodej - autobazar lhal

Od: novak11 odpovědí: 1 změna:

Dobry den, nedavno jsem pres bazar v komisnim prodeji prodal auto. Problem je v tom, ze autobazar inzeroval moje auto s nepravdivimi udaji (jiny rok vyroby, 1. majitel ikdyz ja uz jsem byl 2. majitel, spatny pocet ujetych km jina vybava v aute). Bohuzel kupujici si zadnou z techto veci neoveril a koupil auto "naslepo",ikdyz v bazaru byl velky technicak k dispozici. Nyni se novy majitel domaha po me slevy, protoze auto neodpovida tomu inzeratu. Kdo za tohle nese odpovednost, ja bych rekl ze autobazar, ale nejsem si jist jestli tohleto resi nejaky paragraf?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

1x

Pokud jednáním autobazaru vznikla škoda za více než 5000,- domnívám se že je možné podat trestní oznámení pro podvod. Předpokládám, že nový majitel má sice kupní smlouvu sepsanou Vámi, ale inzerát podal autobazar, takže by bylo vhodné postupovat společně proti autobazaru. Na Vás bude dokázat že jste nepravdivé údaje neposkytl Vy.

Další otázka je, zdali autobazar neporušil navíc § 777 obč. zák. když inzeroval nepravdivé údaje neboť:

§ 777 Zájemce a zprostředkovatel jsou povinni oznamovat si navzájem všechny důležité okolnosti související se zprostředkováním, zejména okolnosti, které mohou ovlivnit rozhodnutí zájemce uzavřít zprostředkovávanou smlouvu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]