Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám dotaz. Můj otec zdědil auto a chce mi jej darovat. Má rozhodnutí soudu o nabytí dědictví. Nemůžu nikde vygooglit, jestli otec musí nejprve auto přhlásit na sebe a potom teprve musíme udělat na základě darovací smlouvy přepis z otce na mě. Nelze toto udělat v jednom kroku?
A otázka č. 2 - stačí při přepisu původní zelená karta (majitele, který je po smrti) a platí ještě několik měsíců? Nebo musí otec uzavřít povinné ručení na svou osobu jen pro potřeby převodu ze zemřelého původního majitele na sebe?
Díky
3x
na dedictvi se vztahuje ustanoveni zakona 56/2001 sb o prechodu vlastnickeho prava, vlastnik urceny soudem se v 10 denni lhute k autu musi prihlasit ako vlastnik...
na dalsi prevod se vztahuje ustanoveni o prechodu vlastnickeho prava, takze vlastnik dedic podavas novym vladstnikem jednu spolecnou zadost
v obou pripadech se predklada protokol z evidencni kontroly ne starsi 14dnu, na vasem miste bych se zeptal na vasem uradu zda vm uznaji jeden protokol z evidencky na oba ukony, predpokladam ze je budete chtit udelat soucasne...osobne se domnivam ze pojud vam ns stk vystavi dva originalni stejnopisy z evidencni kontroly, urad by je mohl uznat, s tim ze urednik porusi zakon, ktery prosadil pan stanjura a odhladoval vas poslanec...kazdy protokol j jakekoliv technicke prohlidky totiz musi obsahovat oznaceni provozovatele, tedy osoby ktera je jako provozovatel vytistena v tp...kdyz budete chtit dodrzet zakon, bude muset stk vystavit dva protokoky, v tom prvnim bude jako provozovatel uveden zesnuly, protoze je registrovan a uveden v tp, po zapisu noveho vladstnika -dedice by se po jeho zapisu do tp musela udelat nova eviddncka, v protokoku by byl jako provozovatel uveden dedic jako novy provozovate, tento protokol by se pouzil k dalsimu prevodu auta v souvislosti s prevodem vlastnickeho prava. Pokud vam to hlava nebere, vezte ze je to zakon pro lidi
1x
Proč se bojíte zavolat na váš úřad, kde dostanete informaci, jak to u nich provádí. Tak to dělám já když tápu, ještě mi neublížili a nakonec si je platím, tak na co guglit, gugl nám žádné povinnosti nestanovuje.
Co se týká pojistky je auto pojištěno a zákon, § 12 říká, kdy pojištění zanikne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.