Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejběžnější postup při převodu auta na velkou vzdálenost

Od: totak® odpovědí: 6 změna:
Zdravím a prosím o radu jak se dneska nejlíp řeší převod auta, když si člověk vyhlídne ojetinu na druhém konci republiky, takže není reálně možné zvládnout koupi a přepis v jednom dni. Postup ověření plné moci můžete vynechat, v tom mám jasno. Podepíšu smlouvu, předám peníze a možná stihnu i evidenčku takže bych teoreticky vyrazil novým strojem k domovu. Pak bych teda musel posílat malý tp. poštou a doufat že se na poště zadaří a původní majitel stihne přepis v zákonné lhůtě 10 dní dokončit, čili mi pak bude auto stát 14dní na dvoře bez papírů?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nechápu. Letos jsem převáděl už dvě auta a postup byl vždy stejný - dopředu jsem si vyřídil pojistku, u prodávajícího se udělala evidenčka a pak na odbor dopravy, kde se provedl přepis v TP a vydání nového OTP. Vše vyřízeno za chvíli. Vzdálenost přece nehraje roli.

přesně tak, to je nejbezpečnější postup.. jen si to naplánovat tak, aby se to stihlo na úřadě přepsat..

hodnocení

Vzdálenost kupodivu roli hraje. Dostat se z Hradce Králové vlakem třeba do Chomutova nebo Karlových Varů není otázka hodiny ale celého půldne. A nikdo mi nezaručí, že evidenčka proběhne bez fronty a na úřadě zrovna jako na potvoru nebude narváno. Proto se ptám jak se to dělá, když třeba prodejce chodí kupodivu normálně do práce v horní dolní a bude ochotný přepis sám dokončit třeba v dalším týdnu, kdy už zas nemůž z pracovních důvodů na druhý konec republiky vyrazit já.

Pokud prodejce nbude ochoten udělat EvK dopředu,tak abychom to na úřadu stihli změnit-nekoupím to auto!Takže pro mne by to roli že jsem z JH a jedu do Ostravy pro auto nehrálo,ale je to věc každého jednoho z nás jak bude důvěřovat cizímu člověku že jej nepodvede!Raději projedu x kaček navíc než pak mít auto bez dokladů nebo doklady bez auta!

doplněno 15.11.15 16:57:

1999/102ehs =E3/E4 viz zde : registr-vozidel.cz/...

A pže od 1.1.letošního roku to není přeregistrace ale jen Změna a poplatek se platí při PŘEREGISTRACI ,tak dnes není nutno při změnách toto platit!

Evidenčku může zajistit i stávající majitel - jen uvede nacionále kupce auta. I já, kupodivu, jezdím do práce, ale prostě když chci koupit / prodat auto, tak si holt vezmu volno.

Neříkám, že Vámi plánovaný postup je nereálný, ale přijde mi zbytečně složitý a možností výskytu problémů.

hodnocení

Tak dobře, každý si prostě v práci volno nevezme a dovolená je už vybraná. Abysme z toho ale nedělali diskusní kroužek, chci se zeptat, kde zjistím jaké eko plní auto které má v papírech ehs1999/102? Je to bez polpatku do nového roku nebo to mám už teď za tři litry?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]