Nejste přihlášen/a.
dobrý den, mát traktor s motorem Š 1023 a mám problém se svíčkami. Neustále mi odcházejí. Už jsem vyměnil všechno co se dalo počínaje cívky až po kabely a pořád to blbne. Když dám nové svíčky motor běží skvěle, ale tak po 3 až 4 startu motor zase běží jen na 3 nebo i na 2 válce a to tím že odejde svíčka. Vypadá to jako by do nich šlo moc proudu a ten je vždycky odpálil. Mám cívku s odporovým drátem a nevím jestli je dobře zapojený a nevím jestli by to nemohlo být i tím. Mohl by někdo poradit? Děkuji
Zkusil bych jinou cívku, bez toho odporu. Ten odpor je tam kvůli lepšímu startování (napětí se při startu krátkodobě přivádělo přímo na cívku, takže bylo větší výstupní napětí. Za chodu motoru pak bylo připojené přez odpor). Pokud tam tuhle cívku necháte, musíte mít přívodní drát připojený na ten odpor, ne přímo na cívku! Pokud ho připojíte přímo, dává cívka do svíčky trvale dvojnásobné vysoké napětí, což může svíčku poškodit (a ani té cívce to zrovna nesvědčí).
Důvod odporu je ten, že originální cívka je na 6V, takže se na něm muselo srazit napětí.
Každopádně doporučuji sehnat 12V cívku a je po starostech s odporem (který mi už jednou na křižovatce shořel/uklepal se). Takže najednou žádná jiskra a z auta mrtvola.
tady je velmi zjednodušeně nakresleno zapojení cívky s odporem a bez. Prostě přívod napájení musí jít do předřadného odporu a ten je následně kovovým páskem propojen s napájecím kontaktem cívky. (svorka 15).
Na svorku 4 je zapojen přerušovač z rozdělovače.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.