Nejste přihlášen/a.
Je možná výměna motoru fabia 1,4 Mpi s kódem AQW za jiný?Děkuji
Motor vyměnit je možné jen za stejný, nebo slabší, pokud budeš chtít něco silnějšího, bude třeba schválení výrobce.
Pokud ho měníš kvůli poruchy, doporučuji vyměnit za stejný, dnes už se číslo motoru nezapisuje.
Před pár lety jsem koupila auto a byl v něm nevhodný (silnější) motor, přišlo se na to na stk u evidenčky si nevšimli a schválení mě stálo přes 5000kč, samozřejmě se k tomu bazar postavil že on nic, on muzikant
Je možné, že se to nařízení nějak změnilo, já tenkrát koupila auto se silnějším motorem a to byl kámen úrazu, ve fordu mi řekli, že kdyby byl slabší není problém, ale tak jsem musela do servisu a pak posílat TP až do prahy a celá ta sranda byla vážně drahá.
No jo, dneska se čipuje, tenkrát se měnil motor za silnější
Omlouvám se za chybnou odpověď, berte ji spíše jako takové moje postěžování, protože já jako ženská tu kapotu neumím ani otevřít, natož abych při koupi poznala jestli tam je ten správný motor.
Slzičko žel ale Vaše odpověd není dobrá !Dnes není možná záměna za žádný jiný motor než jen za ten co tam patří!6ádný silnější či slabší!osobně-pokud mám v autě motor typ LFY (1,8i16V)tak jej nemůžu vyměnit za motor LFZ (1,8i 8V) nebo za RFZ (2,0i tuším 8V)přičemž se všechny tyto typy do daného auta montovali!Takže v případě tazatel ne,musíte tam dát motor se stejným kódem,stejný typ!
AQW mam aj ja.Nabehane 252 tis.km.Co sa stalo vasmu motoru ze musi von?Lebo je to v podstate stary skodovacky motor a docela odolny a trvacny...klop klop
Můj osobní názor - motorůl AQW je málo, tak se "dvorní" snaží osadit auto tím, co se dá bez delšího čekání sehnat
Výrobce - Škoda auto a.s. nesouhlasí se záměnami motorů , takže Vám to nikdo nepovolí...toto stanovisko obsahuje jejich veřejné prohlášení
Záleží na tom, co tam dvorní dá, 44 kW v kombinaci se stávající převovkou může zvýšit spotřebu o litr a dynamika auta výrazně poklesne
motor může dávat 44 kW při 4500 otáčkách, při 5000 nebo při 6000...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.