Nejste přihlášen/a.
Takový kšefty mám nejradši. Franta má exekuci tak auto prodá Pepovi. Já to od Pepy koupim, a pak zjistim že Pepovi to Franta prodat nemohl kvůli exekuci, tj. KS je neplatná, Pepovo to nikdy nebylo a tedy ani moje. Auto mi sebere exekutor a prachy z Pepy můžu vymáhat soudní tahanicí a Pepa to samé z Franty. Super. Hlavně kvůli složitosti ověření jestli není na vlastníka (a tedy i auto) exekuce a hlavně jestli nebyla exekuce na všechny minulé vlastníky v době kdy to prodali...
já bych nekoupil auto od někoho, kdo v TP není uveden...bez ohledu na to, že záznam v TP nemusí odpovídat skutečnosti
obávám se, že auto nidko nekoupí
Tak si rozmysli, co vlastně chceš. Jako vlastník máš povinnost být zapsán v techničáku. Tak se v tom moc neďoubej, kamarád napíše smlouvu na sebe. Ty potom ukončíš pojistku, na případný dotaz pojišťovny řekneš, že auto jsi měl zapůjčené a teď ho majitel prodal jinam a můžeš to prokázat tou smlouvou.
Nechápu, proč pořád zmiňuješ že jsi vlastníkem.Tvař se raději, že ti to nepatří, stejně to děláš jen proto, aby jsi ošidil své věřitele, což teda není zrovna hrdinský čin.
A exekuci nemá každý druhý, ale spíše každý dlužník má dvě exekuce.
Odklonění majetku, u exekuovaných vcelku běžné, vlastní nic. KS může napsat kdokoliv, jestli jde jen o toto. Obsahově by KS měla být v souladu s údaji v TP, registru. Ale.. KS se úřadu nepředkládá, a může být přece i per huba.
Posuzuje se vlastnictví dle OZ, nebo registru? Tento střet se řešil, jak to dopadlo nevím. Otázkou je, zda je registr veřejný seznam. Jako katastr nemovitostí. Je na to judikát?
Tazatel jistě ví, co dělal, asi věří kamarádovi. Takže buď to nechá na něm, předání vozidla se zúčastní, nebo si nechá vystavit plnou moc pro úřad, převod, prodej uskuteční a dohodnou se, že bude řešit i případné reklamace v zastoupení.
Vašemu konání buď boží požehnání.
Co tady čtu, jsou to solidní čachry machry. Akorát jste mě utvrdili v tom, že auto na inzerát rozhodně nekupovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.