Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení- nejasnost

Od: dominik* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den.Vím , že se to tu už hodně řešilo ale nenašel jsem odpověd na můj problém.Koupil jsem před měsícem felicii 1.3 bez přepisu a prodávající po dohodě zrušil hned pojištění.Mě auto stalo na zahradě a teď chci začít jezdit, tak půjdu udělat pojištění na sebe ale bojím se jestli nebudu muset platit sankce za tu dobu co to nebylo pojištění.Nevím jestli hrozí sankce vtomto případě? Když pojistka byla zrušená před měsícem. Mockrát děkuju za každou odpověď

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mire*
hodnocení

3x

Zůstaňte v klidu, uzavřete povinné ručení a jezděte. Neřešte minulý měsíc, pokud bude někdo řešit nepojištění, tak půjde za "papírovým majitelem" a je to jeho problém, na který jste mu ale zadělal vy:).

Doufám, že jste si dobře rozmyslel nepřepisovat auto, není to úplně praktické.

doplněno 10.11.15 21:11:

Hlavně při sjednávání pojištění nemluvte o kupní smlouvě, prostě jen uzavřete pojištění jako uživatel.

dominik*
hodnocení

Samozřejmě, já vím , že to neni praktické ale auto budu využívat jenom na tahání věcí dokavaď nedojde S.T.K. Pak se toho zbavim.Auto je za par kaček a ta ekodan se mi nechtěla platit a ten prodávající sám říkal , že to přepsání nepožaduje.Jenom jsme sepsali kupní smlouvu toť vše.Já sem se jenom bál když bude naka sankce aby nešla pak za mnou když to na sebe pojistim ale vy jste mě uklidnil ;)

hodnocení

0x

Auto je bez přepisu ale odhlášeno na vaše jméno? Na základě toho, pojišťovna ukončila pojistnou smlouvu? Nebo jsou SPZ v depozitu? Asi tak, majitel auta musí zajistit povinné ručení, případně mít SPZ v depozitu nebo prokázat, že auto nebylo možné provozovat na veřejných komunikacích. Bylo třeba v servisu ;)

dominik*
hodnocení

Nene auto nebylo v servisu.Prostě jsem si vzal auto od pána a on mi ktomu dal zelenou kartu a vostatní věci a řekl , že pojistku zruší , auto ma novou S.T.K. takže pojízdné po celou dobu bylo je bez problému.A bez přepisu jakože to prostě zustane napsane na něj ale auto je moje.Nepřepisoval jsem to kvuli ekodani chci to mit jenom na 2 roky a pak do šrotu.Takže auto je napsane furt na něj.

stonek*

Takze podvod?

buss
hodnocení

0x

A proč děláte takové ptákoviny? Pojistku může hradit kdokoliv, pokud je ochoten. Vy budete jezdit na někoho kdo je v registru? On s tím souhlasí? Proč jste nejezdil, nepojistil? Vizte zákon 168/1999 kde najdete přesnou odpověď. Při registraci předkládáte "pojistku".

doplněno 10.11.15 21:28:

dominiku dal jsem vám radu odhledně zákona, který to řeší. Prodejce pojislku odhlásil a dál to bylo na vás. Jak chcete auto využívat je na vás, ovšem se souladem s příslušnými normami

dominik*
hodnocení

S autem jsem nejezdil protže jsem neměl už finance abych ještě platil pojistku.Takže jsem čekal na výplatu a teď to pujdu pojistit na sebe ale jenom mě zajímá jestli mě nečeká za ten měsíc sankce když to pojištění zrušil?

hodnocení

0x

Dominiku, nic se neděje, klidně vozidlo pojistěte a vše bude OK.

dominik*
hodnocení

Určitě hned zítra to du pojistit.Ale ještě by mě jenom zajímalo jak to přesně funguje jelikož což jsem tady pochopil tak on tu pojistku nemohl jen tak zrušit když auto neni v depozitu nebo podobně.Tak by mě zajímalo jak to tedy udělal *nevi*

layborrr

zrušil na kupní smlouvu

Nemusíš hned zítra uzavřít PR,těsně před tím než budeš chtít jezdit, bys pak měl uzavřít!

PR se neruší jen při uložení do depozitu! PR se ruší prodejem, krátkodobým vyřazením (depozitem) popřípadě trvalým vyřazením z provozu na základě protokolu o Ekolikvidaci!Jednoduše-prodejce zrušil PR na základ KS!Ale pozor za nepřevedení vozidla Vám oběma hrozí pokuta až 50 000kč !Ale nevím (třeba se někdo k tomu vyjádří) jak by to chtěli prokázat,když jste z jednoho místa a budete tvrdit že jej máte jen zapůjčené,samozřejmě toto Vaše tvrzení pokud byste byly jeden z např.Ostravy a druhý třeba z Brna by asi ntak jednoduše neprošlo.Jo a pkd byste ztratil Rz nebo chtěl změnit barvu auta (třeba!) tak máte smolíka-neuděláte bez prodejce nic!

buss

Otázkou je, jak přesvědčí, že neprozoval. PR se ruší prodejem, dle čeho? Tazatel se ptá celkem na konkétní, na určitou věc, proč to rozvádět dále na co se neptal? Vizte § 12 a 13 zákona.

dominik*
hodnocení

Takže když to třeba ještě měsíc necham bez pojištění a pak to pujdu pojistit tak to bude bez problemu jo? a kté pokutě to mi je jasny od začatku že za to neco hrozí takže všude řikam že to mam pučený jak jste už psal.Pravej majitel bydli ani ne 15km odemně takže tim se netrapim spíš tou pojistkou.

buss

Pojistěte, nechte zaregistrovat a očekávejte věci příští.

hodnocení

0x

Pokud jste na základě kupní smlouvy novým vlastníkem vozidla, řešte to. Nejdražší povinné ručení je to, které nemáte. bezpojisteni.cz/...

layborrr

vlezly - to už je zrušené .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]