Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dan z prodeje motocyklu

Od: motor odpovědí: 11 změna:

Dobrý den , chci se zeptat , v květnu jsem zakoupil nový motocykl ale bohužel jsem na něm měl bouračku a teď bych ho chtěl prodat. V době zakoupení mi bylo 17 let , teď už mi je 18 budu platit daň z prodeje motocyklu i když jsem ještě student? četl jsem že tato daň se platí pokud prodávám motocykl dříve než po 1 roce . Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Daní se jen rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou. Předpokládám, že po bouračce prodejní cena bude nižší než pořizovací, takže nedaníte nic. Student, nestudent - nemá na nic vliv.

buss
hodnocení

0x

Píšeš nesmysly, student, věk s tím nesouvisí (na SŠ není student) . Měl jsi napsat, zda jsi ho prodal dráž, než koupil, o tom se vůůbec nezmiňuješ. Pak by jsi platil, Nepochopil jsi psané.

motor
hodnocení

nová stála 40000 a za to to už neprodám , prodejni cena bude max 20000

buss

No vidíš, nic platit nebudeš! Proděláš.

hodnocení

0x

Přiznat ke zdanění musí,ale pokud je prodejní cena nižší než nákupní (což po DN nemůže ani být větší) nebude se danit nic!

doplněno 11.11.15 16:44:

Ano dle zákona musí ,že se to tak neděje je věc jiná!Kdo to pozná? Náhoda je blbec.Stačí třeba všímavý soused atd a může být vymalováno!Taky platí že neznalost zákona neomlouvá,což se divím -Buss takový znalec zákonů a toto neví!Takže zkrátlka a jasně-prodej motorových vozidel je osvobozen od zdanění,ale pokud je tento prodáno dříve než rok po nabytí,vzniká povinnost přiznat zisk ke zdanění.Samozřejmě že v případě prodělku se daň nevyměřuje!

buss

Kdo to vůůbec přiznává, jak to finančák zjistí?

uz5zyjot8p

Tak nepřiznává to skoro nikdo a kdo se tím nežíví, tak mu to i vychází.

Naopak je tu spousty osob, které mají slušný příjem z dovozu bídných vozů, které následně naleští, vylepší tacho...A korunky se hrnou. Zákazník ,který naletí a nechce se soudit, má aspoň možnost takového člověka nabonzovat na FÚ. A občas se i zadaří a podvodník dostane doměřenou daň, penále a ještě tučnější pokutu.

pepa*

Neblbněte mu hlavu. Nic přiznávat nemusí. Pouze, kdyby byla prodejní cena vyšší než nákupní. Je tady sice bordel v zákonech ale až takový zase ne.

pepa*

Zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů v paragrafu 4, odstavci 1c ukládá povinnost zahrnout do zdanitelných příjmů občana (fyzické osoby) i příjem z prodeje motorového vozidla pokud doba mezi nabytím a prodejem byla kratší než 1 rok.

Jelikož snad nikdo neprodá auto kromě překupníků se ziskem, je to jen papírování a kde není žalobce, není soudce. Asi tak.

pepa*

Tak to podle vás by každý běhal na finančák aby přiznal, že prodal to, tamto atd. Tak to vám blahopřeji k pěkné kravině.

mzxy*
hodnocení

0x

Překupníci dnes přihlašují problematická dovezná auta na babičky, maninky , tetičky , maželky a obratem je nabízejí na bazoši k prodeji, daně přitom nikdo neplatí, protže se tím fionanční úřady nezabývají...ale do elektronické evidence RSV mají přístup takže je to jen otázka času

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]