Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opel Omega maximální otáčky nez plynu

Od: tothgyomber odpovědí: 9 změna:
Tož si tak jedu, mám Opel Omega 2,5l turbodiesel, najednou auto chytlo plné otáčky a hustý bílý až šedý dým z výfuku. Nedalo se to zastavit mam po motoru, co to bylo?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar
hodnocení

2x

Nejspíše odešlo turbo a motor "šel" na olej.

pepa*

Pravděpodobně to je pradva. To znamená repasi turba nebo jiné, nové asi težko, bude dražší než ta starožitnost.

hodnocení

1x

nedalo? ani 5ka a brzda? motor nejspíš nasál olej skrz turbo které bylo před smrtí.. nečudilo ti to a neztracel se olej už dřív?

hodnocení

0x
Taky to vidim na to turbo de ti přez něj olej do motoru
A tady na to je třeba dávat pozor a hned reagovat dupnout na brzdu zařadit pětku pustit spojku a auto chcípnout přez kvalt
Jinak by mohlo dojít k totální devastaci motoru

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, tak tak. Několikrát jsem tady psal, že jak se provalí ucpávka pro mazání turba, tak nic jiného než brutální udušení nafťáka nezachrání. Pokud jste zaváhal z leknutí, tak se motor mohl přetočit (téměř jisté-není žádný omezovač), či přidřít (vysaje většinu oleje).

P.S.: Létaly písty a ojnice ven? Někdy se to stane a není to určitě nic příjemného. Jinak buďte rád, že se nic vážného, kromě toho, že auto odešlo, nestalo. Poučte známé a nejbližší, co dělat když se toto stane. Bohužel člověk se to dozví až potom.

hodnocení

0x
To se musi hned zastavit pres kvalt , jinak je prus€r na svete. V nejlepsim pripade to bude oprava turba , v nejhorsim novy motor.

asd1
hodnocení

0x

jj, nejspíš olej přes turbo do sání = nejede na naftu ale na olej (proto to nejde zastavit), až sežere olej tak se zadře, pokud ještě před tím nevyběhne ojnice z bloku kvůli přetočení přes max. otáčky.

Chcípnout to jde snadno - přes kvalt. Zařadit vyšší kvalt (5 nebo 6), pustit spojku a brzdou zabrzdit. Tím se motor zachrání a místo nového motoru stačí opravit třeba tu pitomou ucpávku turba.

martina4*

Tak to se mi taky stalo u Peugeota hdi, ale nemusel jsem to ubrzdit kvaltem. Samo to prestalo. Tak jezdim dal. Jen mi dost pribylo oleje na merce, asi nafta v oleji. Uz jsem olej upustil. To turbem neni. Auto jede dobre, turbo ok.

takjan*

To bych ten olej rychle vyměnil. Ale je to dýzl, tak co

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]