Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko.Možná mi někdo poradí.Chtěl bych tady v ČR bazaru,..koupit auto dovezené z Německa.S Něm.TP.Nová technická je do roku 2017 ale když to má techničák Německa,..tak to nemůže mít české značky.Že? Dají se někde koupit?Pokud byto tedy bazar neposkytoval.Děkuji.
Musíš udělat evidenční kontrolu (tu dělají na STK), pak zajedeš na magistrát, tam si vezmou německý techničák popř. RZ a dají ti český techničák i RZ. Auto si pojistíš nejdřív podle VIN a až budeš mít RZ tak jen upravíš smlouvu.
Pokud auto v SRN odhlášené není, tak by jsi mohl jezdit s platnou pojistkou do doby platnosti TK. Pravděpodobně však bude v SRN odhlášené a potom by jsi přišel o řidičák pokud by tě chytli.
Já to měl složitější, bazar mi dal jen odhlášený německý TP a já neměl ani značky, ani pojištění, ani české doklady nic Dneska bych do toho asi už také nešel.
Nic nekupuješ - zelenou kartu ti dá bazarista - má platnost 10 dnů na registraci .
Jak píše repkin - jedešna STK - dělá se celá STK ( ne jenom evidenčka ) , + platíš ověření německého techničáku ,
toto mají bazary také v nabídce -
nekupoval bych auto bez české STK , at to udělájí bazaristi
pak s doklady z STK na MM .
ověření německého techničáku - tzn - Technický protokol a příloha na žádost zákazníka při registraci vozidla z EU,
bez toho vůz nejde u nás zaregistrovat .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.