Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia II jak dostanu ext. zvuk mp3 do rádia

Od: john4623 odpovědí: 8 změna:

Chtěl jsem se zeptat, mám Octavia II, v ní tovární rádio.

Prudí mě pálení CDček s MP3, za jízdy lovit CD a měnit atd. Jak jednoduše udělat abych je měl na přehrávači a nějak zvuk přivedl do rádia z venku.

Koupil jsme si FM transmitter který tohle dělá akorát zvuk posílá FM modulací vzduchem kde ho chytá rádio, ale rádio dost chrčí. Rádio z éteru, ani CD nechrčí.

Jde se píchnout nějak na drát originál rádia vevnitř? Ve středovém sloupku je nějaká zdířka AUX ale ta s tím asi nesouvisí.

Ideálně kdyby to mělo někde zdířku audio in.

Nebo jinak, kdybych si koupil jiný rádio, a vyhodil to vestavný s tím displejem, má to nějaký úskalí? To zase bude stát dost peněz ne?

Uvítám jakoukoli praktickou radu nebo náhled.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusger*
hodnocení

1x

Právě že AUX konektor je určený k připojení externích audio zařízení. Pořiď si vhodný kabel a pomocí AUX zásuvky propoj svůj přehravač s rádiem, nezapomeň na rádiu nastavit správný vstup.

ctenar*
hodnocení

0x

Je to tohle radio?

Umi nejen MP3, ale i AAC nebo WMA, takze kdyz prekodujes svoje mp3 na aac/wma 64kb/s, tak se jich vejde na CD asi 400, coz je asi vetsina toho, co poslouchas. Pak nebudes muset menit CD.

doplněno 05.11.15 02:46:

Nevi nekdo, jestli nejaka autoradia umi cist 1GB CD?

Ono je to v dnesni dobe SD/USB vstupu a Bluetooth stejne passé, ale zajímalo by mě to.

john4623
ne, vypadá takhle
octinfo.com/...
akorát jsem asi před půl rokem zkoušel pálit CDčka a hrozně mě rozčilovalo že mi tam nefungovaly, pak jsme nějak zjistil v čem byl fígl, myslím že se musely pálit pomalu a nepoužívat UDF ale nějakej starej formát
když použiju AUX tak si právě nejsem jistej jestli tam jde nějak navolit ten vstup, ono už z těch tlačítek je vidět že jde buďto FM nebo CD ale zkusím si někde sehat kus něčeho co se tam dá píchnout... spíš by mě zajímalo co za kabl to musí bejt
asi fakt skončím u resamplu Mp3 potupnýho pálení CD :) brrr
nebo mám možná nějakej shit FM transmitter že chrčí.. já jinej neměl nikdy

Mám transmitter SENCOR a chodí bezvadně. Chce to jen najít frekvenci, kde nevysílá žádé FM radio.

Aux je pro napojení externího zdroje zvuku, potřebuješ kabel co bude mít na konci jack 3,5mm stereo a na druhém to co leze do teefonu, většinou taky jack 3,5mm..Používám toto pořád.

doplněno 05.11.15 10:52:

A nebo máš staré rádio..

forum.skodahome.cz/...

dusger*
hodnocení

0x

Teď jsem se schválně šel podívat do druhého auta. Vstup AUX se zapíná tlačítkem CD. Zkusil jsem, moje MP3 tam přehrává. Kabel bude určitě spolehlivější než levný transmitter.

pavelp*
hodnocení

0x

Sežen si kabel, kterej má na obou koncích 3,5mm jack, jeden pichnes do AUXu a druhej do MP3nebo třeba do mobilu, na rádiu nastavíš AUX a jedeš:).

ctenar*

V diskuzi je odkaz na text, kde se pise, ze nektere modely sice maji AUX vstup, ale v radiu neni fyzicky implementovany a neda se na nej proto prepnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]