Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci být automechanikem,jaké musím mít známky

Od: jump* odpovědí: 9 změna:

Ahoj, jsem v 8 třídě a chci být automechanikem. Jaké musím mít známky? Stačilo by kdyby jsem měl třeba 4 trojky? a nějaké ty jedničky a dvojky? Děkuji všem za odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

arnost*
hodnocení

4x

V práci musíš i zapadnout do kolektivu. Pokud nebudeš dělat sám na sebe, ale u někoho ve firmě, tak počítej s jednodužšíma lidma. IQ tykve a hospoda. Jen málo kde to funguje na úrovni a moc mladých lidí nepotkáš. Ti schopnější dělají sami na sebe a nebo nedělají přímo na autě v kanále, ale zařizují nákupy dílů a tak.

Jsem jako ty, akorát o 11 let dál a první měsíc jsem se přímo zhrozil a dělal jsem ve 3 servisech. Teď dělám v jednom malém ve třech lidech a je to supr kolektiv (což je u tohodle řemesla vyjímka, pokud si schopný a chytrý člověk a nejsi jako oni na nižší mozkové úrovni).

:) ... Tedy hodně štěstí do života a snaž se co nejvíce nabrat znalostí (není to o známkách, ale o schopnosti), jinak dopadneš někde s debilama na dno a bude tě to štvát každý den v práci, která tě baví, ale kolektiv mizérie.

To poznáš sám, to je život. Atˇse ti daří :)

hodnocení

1x

Určitě stačilo i na studium s dokončením maturitou. Pokud po tom povolání toužíš (baví tě tato práce), máš pro to všechny předpoklady, což je víc než známky. Ty ale máš i ty známky. A dělat povolání, které je zálibou, to se každému nepodaří! *palec*

host*
hodnocení

1x

U automechanika se předpokládá především zručnost, šikovnost, představivost, dobrá paměť, zodpovědnost, pečlivost, trpělivost atd., což se ve škole samostatně neznámkuje. Lze předpokládat, že automechanik má dobré známky z geometrie, počtů, svou paměť prokáže při "pamatovacích" předmětech jako je třeba přírodopis, zeměpis. Pružnost a pohyblivost při tělocviku, představivost a znalosti mechaniky, elektrotechniky, základů přenosu tepla a chlazení, stejně jako základní výpočty, počítání se vzorci, převody jednotek mili, mikro, kilo, apod., atd. ve fyzice.

Nemusí umět dokonale rodnou řeč, ale musí umět číst a psát a rozumět tomu, co je napsané, pochopit postupy montáže, demontáže, vyznat se v katalogu náhradních dílů, atd. atd. Znalost cizího jazyka je výhoda, nebo dokonce nutnost.

p4v3l
hodnocení

1x

Řeknu ti to z vlastní zkušenosti. Automechanikem můžeš být i bez vyučení oboru :D Jinak co se týče známek, bylo řečeno už výše, každopádně důlžeité je prolézt a získat ten papír :) Jinak pokud nemám dílnu v rodině, čí nemáš dostatek finančních prostředků, nebo znmého se servisem, který Tě zaměstná, tak je tenhle obor a spousta dalších defacto k ničemu, protože uplatnění neseženeš. Nikde Tě nezaměstnají, protože všude chtějí mechaniky s dvou a více letou praxí, ale... Kde tu praxi vzít, když Tě nikde nevezmou? Na to asi už nikdo nemyslí. Každý by chtěl přijít, jak se říká k hotovému :) Ačkoliv, alespoň si myslí, jsem mechanik dobrý, práci v oboru jsem nesehnal :) Protože dva roky praxce nemám, peníze na to, abych si dílnu postavil a aptřičně zařídil také nemám, takže mi nezbývá nic jiného, než nějaké šolichačky po garáži za nějaký ten drobný peníz a dobrý pocit z toho, že je to práce, která mě naplňuje. Kdybych si dnes znovu mohl vybrat, radši bych si udělal maturitu, vysokou školu a nejen jednu, protože to je v dnešní době to, co všude chtějí. Dneska už skoro nikoho nezajímá, co máš v rukách, ale jde jim o to, co máš za titul, že jsi manálně totálně levý, to je nezajímá. Hlavně dnes Tě už pořádně nikdo nezaplatí a dělat v autorizovaném servise, kde jsi nějakých devět hodin a dostaneš za to 14.000,- si můžou strčit někam :) Protože za těch 9 hodin ti pod rukama v servisu projde 10 až 12 aut, když se nejedná o žádně složité opravy, ale spíše jen o nějaké záruční prohlídky, výměny oleje, brzd apod., jenže za tohle si ty vyděláš, když je dobrý kšeft, tak si troufnu říct i za pouhé 2 dny :)
Takže abych to shrnul, jestli Tě to abví, na známky se vy*er, hlavně že prolezeš, protože ty známky nikoho už zajímat nikdy nebudou, každý bude chttí vidět jen ten apír, že jsi vyučený a pak ho bude zajímat, co umíš :)

alfonso

Řeknu ti že jak kde jsou školy kde tě vemou se čtyřkama a jinde ani s trojkama,jde spíše o následný život po škole podnikatele jsou neuvěřitelný vykořistovatele mám známe automechniky delaji tak 9-10 hodin denně občas soboty a mají 18 000 čistýho přitom hodnota jejich práce je min 50 000,když hodinaprace v servisu stoji 450kč,dnes je to složitý poud nemáš vysoku školu nečekej v práci budoucnost,dbá se jen na výši vzdělání ne na skutečné vědomosti,mě je třeba 20 let jsem vyučený elektromechanik a vykládali mě jaká mě čeka budoucnost že elektrikář udělá 40 000 jak nic atd všude chcou praxi x let paragrafy a plat o ničem proto jsem to zavrhl po potácení se po všelijaých pracích jsem začal dělat popeláře nenadřu se nic moc neudělám prace mě nevadí a vydělám si 15 000 čistyho což dneska má třeba i mistr na učnáku dotoho mám svůj byznys v ruznych odvětvich který mě vydělá 9-14 000 měsíčně a narovinu ti řeknu že kromě citu pro obchod nic neumím všechno jsem si zařídil sám a dnes bych to ani neměnil sice otec stavbyvedoucí se na mě sem tam dívá skrz prsty ale když mu řeknu podivejse tento měsic sem vydělal víc než ty nic neumím je mě 20 tobě 47 máš leta praxe a vyděláš 25 000 a podivejse na mě ja si udělam svou tupou praci +byznys nemám žádný starosti a stres ty se dřeš jak pes pořád se rozčiluješ a co ztoho? tak mu dojdou slova nemam snim dobre vztahy ale kde je ta spravedlnost?Je mě špatně z dnešni doby kdy každy chce maximum pro sebe ale okolí už se nedívá

obur8moc

Řeknu ti to asi takhle, tohle je přesně pohled popeláře, který nikdy nepodnikal. Proč si neotevřeš autoservis, když je to takový byznys? Aha ty chceš čistou hlavu.

hodnocení

0x

Dnes asi záleží jak kdeněkde mohou vzít snad i se čtverkami,někde ne.Jinak,za mého mládí musel mít adept na automechanika lepší známky naž pkd by se hlásil na gympl!Dva mí spolužáci se nejprve hlásili právě na gympl s tím že po půlce studia začali podnikat kroky k přechodu na automechanika a vyšlo to!Jeden můj spolužák místo na automechanika šel na automobilní průmkuměl to i s maturou a v ČSAD začínal stejně od píky

alfonso

na soukrome škole tě vezmou i s pětkama kamarád měl na zš 8 čtyřek a vzali ho na maturitní obor na soukromé škole nyní na téže škole studuje vysokou školu tk si udělejte obrázek o tom jak to tady v tomto státu všecho skvěle funguje včera jsem byl například u doktora a doktorka učila za mé přitomnosti sestru psát na počítači byl mě ještě hůř než když sem přišel.

takjan*

Dobrého mechanika to musí bavit. Ne jako dnešní kluci v autoservisech. Znám kluka, nedoučený zedník a dělá parťáka v autoservisu. Ale celou dobu se učí a baví ho to. Auta. Zpočátku jsem to pro sebe neschvaloval, ale on prostě umí. Diagnostiku, všechno. Ale není blbej a línej! A co se týče automechanika, který si vydělá 18000,- čistého (soukromník), tak není dobrej nebo je magor. 400,- na hodinu minimum atd atd, dál nemusím popisovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]