Dobrý den, děkuji za odpověď, zapomněla jsem podotknout, že švagrová je přes mého manžela, takže s tatínkem , nemá nic společného, motorka je dědictví s mojí sestrou a maminkou a s těmi jsme dohodnuté na prodeji. Proto vlastně do toho nechci zatahovat svoji švagrovou, mám strach, že nám bude právě dělat naschvály ,že nebude respektovat, že motorku prodala. Takže mě vlastně zajímalo jestli může odhlásit motorku bez papírů o likvidaci. DěkujiIŠ---------- Původní zpráva ----------Od: echo@poradte.czKomu: ivana.stantejska@seznam.czDatum: 4. 11. 2015 9:45:04Předmět: Odpovědi z Poradte.cz (1x)V tomto mailu naleznete souhrn všech odpovědí za uplynulých 60 minut. Frekvenci zasílání si můžete nastavit po přihlášení v nastavení. Pro neregistrované je nastavena na 60 min.-----prodej nebo převod motorkyNa příspěvek:stanivi:Dobrý den,prosím poraďte. Asi před 14 lety můj otec koupil motorku Jawa 50 od mé švagrové.Otec letos zemřel a já zjistila, že motorka je stále psaná, dnes již na bývalou švagrovou, nemám ani smlouvu o prodeji. Nemám dobré vztahy s bývalopu švagrovou. Chci motorku prodat:chtěla jsem vrátit papíry a značku švagrové a motorku prodat bez papírů, ale nevím jestli nebude švagrová pro odhlášení(zrušení) potřebovat třeba papír o likvidaci motorky(jako je to u auta). Mám strach, když budu chtít po švagrové motorku třeba přepsat na sebe, že ji bude chtít zpět, přesto , že ji otec zaplatil. Jak má teď postupovat. děkuji I.byla vložena odpověď:mzxy: "dohodnout se na přepisu se švagrovou, pokud se zapisuje změna vlastníka nebo provozovatele, podávájí jednu společnou žádost registrovaný a nový vlastník, takže švagrová blude spolu s novým vlastníkem podávat jednu společnou žádost o zápis změny vlastníka, v místě svého trvalého pobytuvlastnictví neurčuje zápis v registru, vzniká mimo přepážky úřadů, a pokud chcete s motorkou oficiálně nakládat, musela by jste jí zděditpoikud není žádný jiný dědic než Vy, jednodušší bude dohodnout se se švagrovou , najít kupce a udělat podle zákona evidenční úkonEvidenční úkony jsou primitivní zápisy do primitivního seznamu aut, motorek a jejich majitelů, které se provádějí podle zákona. Když lidéí porušují složité zákony, pak se jim problémy nakumulují a neví co mají dělat."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.